Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

MXD støtter Copenhagen Music Week-projekter med 180.000 kr.

Publiceret

Blue Foundation – med i Copenhagen Music Week.

MXD støtter i alt otte projekter, når der arrangeres Copenhagen Music Week fra 25. oktober i ugen op til MTV Europe Music Awards 2. november.

Det gælder:

  • Wundergrund Festivalen, hvor den klassisk-kompositoriske verden møder profiler fra rock, pop, jazz og det elektroniske musikmiljø.
  • Projektet Evil Beauty, der præsenterer dansk hip hop i international klasse
  • Platform, som repræsenterer det bedste af dansk elektronisk musik
  • Vega – international rockaften m. bl.a. Veto og Blue Foundation
  • DUP/Stengade 30 – Danske Uafhængige Pladeselskabers koncert med danske undergrundsbands
  • Help/Another Festivals 2-dages program med indie-musik
  • Mid Week Brakes, der præsenterer alternativ hiphop
  • Internatioalt magasin om dansk musik – produceret af DUP

Støtten udgør i alt 180.000 kr. og placerer sig hermed fint i et program, hvor der i løbet af en uge præsenteres 170 optrædende danske og internationale artister i 100 arrangementer – fordelt på 30 forskellige venues.  Arrangementer der skal synliggøre dansk musiks høje niveau over for den internationale branche og ditto medier. 

– Copenhagen Music Week er et godt, visionært og i mine øjne nødvendigt bud på et stærkt og fokuseret fremstød for dansk musik. CMW supplerer på fin vis MXDs internationale arbejde for eksporten af dansk musik og giver os mulighed for på hjemmebane, at præsentere en del af de kunstnere vi har valgt at arbejde med, siger MXD’s formand Morten Hansen Pankoke, og fortsætter:

– MXD har frem for selv at sætte en showcase op valgt at støtte en stor del af de arrangører, der normalt gør sig på det københavnske marked. De har erfaringen og ekspertisen og véd, hvad der skal til for at skrue en succesfuld aften sammen. Det er også dem, der på lang sigt aktivt skal støtte op om CMW, hvis projektet skal blive en varig succes, siger MXD’s formand.

MTV forventer et sted mellem 500 og 700 journalister til selve MTV Europe Music Awards – der foregår 2. november i Bella Center og Rådhuspladsen –  og traditionen tro kommer flere branchefolkene et par dage i forvejen. Det er den mulighed Copenhagen Music Week søger at udnytte:

– MXDs støtte er en blåstempling af Copenhagen Music Week, som vi sætter stor pris på. Det er første gang, at vi afholder musikugen, men med den brede opbakning, som projektet har fået fra branchen – inklusive MXD –  så er Copenhagen Music Week forhåbentlig kommet for at blive, siger Martin Bender, eventchef i Wonderful Copenhagen.

MXD producerer endvidere en cd-compilation, der præsenterer noget af det bedste danske musik pt. og som vedlægges det pressemateriale de internationale medier får i forbindelse med Copenhagen Music Week.    

Læs mere om musikugen og se hele programmet på www.copenhagenmusicweek.com

De MXD-støttede projekter:

Wundergrund
Under Wundergrund Festivalen vil Københavns rytmiske og klassiske spillesteder præsentere  i alt 31 koncerter med nye musik-ensembler fra den klassisk/kompositoriske verden i samproduktion med store profiler fra rock, pop, jazz og det elektroniske musikmiljø i København. I løbet af festivalen vil man blandt andre kunne opleve Anders Remmer, 4 Elements, Bjørn Svin, Caroline Henderson, Dicte, F.U.K.T, Zoom og Tobias Trier. Læs mere på www.wundergrund.dk

Evil Beauty
Dansk hip hop, ska og reggae i international klasse på The Rock 31. oktober. På programmet er Static & Nat Ill, Track 72 og ¡PATCHANKA!

Platform Music
Platform repræsenterer det bedste af dansk funderede elektroniske musik. Deres arrangement forgår 1. november i Danish Design Center. De medvirkende spiller enten live eller som dj’s og er en kombination af internationalt kendte navne som Trentemøller & T.O.M., Kenneth Bager og ultrafriske navne fra vækstlaget. En aften hvor man også kan opleve Band Ane og diverse dj’s.

Vega
Blue Foundation og Veto er på det store program sammen med bl.a. amerikanske The Killers på Vega 1. november  – arrangeres i samarbejde med Roskilde Festival.

DUP/Stengade 30
DUP præsenterer 1. november ”Independent Label Night” –  en række danske artister fra cremen af den danske undergrundsscene på Stengade 30.
 

Help/Another Festival
Fire forskellige værter med rod i klub- og indierock-scenen har samlet et potent to-dages festivalprogram i A-Huset, Islands Brygge –  31. oktober og 1. november – med danske bands og dj’s krydret med et par internationale navne. Navnene spænder fra Analogik, Trentemøller, WhoMadeWho, Dúné, Junior Senior, Powersolo, Diefenbach  m.fl. 

Rust – Mid Week Brakes
Rust’s faste onsdagsklub for alternativ hiphop, Mid Week Brakes indgår i programmet over to onsdage. Dels 25. oktober med bl.a. Boom Clap Bachelors og EMO samt et dj-program bestående af bl.a. dj Lo-Fi, Reveal, Tue Track 72, Ras Money og Kid Kishore. 1. november gælder det Carla Alexander + surprise – samt et dj-hold m. bl.a. Rob Monies, Schack m.fl.

DUPs magasin om dansk musik
I forbindelse med Copenhagen Music Week lancerer DUP (Danske Uafhængige Pladeselskaber) et engelsksproget magasin, der skal sætte nye danske bands på verdenskortet, og fortælle om den blomstrende og kreative danske musikscene. Denne første udgivelse fejrer DUP ved at invitere til reception under musikugen.