Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Når positionen skal cementeres

Publiceret

Sattic & Nat Ill – travle hiphopere.

Den århusianske duo er ikke just ubekendte med at spille i Tyskland. De er signet til tyske Good Child Records og har en tysk booker, og desuden har Static spillet en del som dj i Berlin. Faktisk har han spillet på klubben Icon flere gange, så da deres pladeselskab spurgte, om de havde lyst til at spille der i forbindelse med PopKomm, sagde de hurtigt ja.

Inden rapperen og dj’en går på bliver tonen sat af DJ Mark Hype, der får hjælp af en pianist ved navn Tim Dunloop, der spiller live henover de plader, Hype vender. Undervejs spiller de et Static track ved navn ”Mister Fantastic”, som han beskriver som et tysk B-Boy hit, og et track hvor Nat Ill rapper på, og Static fortæller, at de tidligere har indspillet med Dunloop.

De to danskere har ganske travlt lige nu og skal hurtigt tilbage til Århus for at spille et job dagen efter. Derefter skal der færdiggøres to videoer og en mix-cd til Aarhus Took It festivalen, inden de skal tilbage til Tyskland fem dage senere for at påbegynde en fire ugers turné sammen med den tyske rapper Endemann, der er et af landets største hiphop-navne.

Der er ikke de store forventninger til aftenens koncert set ud fra et networking-synspunkt. Duoen er allerede pænt etablerede i det tyske, så aftenens koncert er som alle andre, hvor formålet er at sætte gang i folk som de
ville til hvilken som helst andet show.

Det sker ved at Static lægger ud alene med et track bygget over ”Inagaddadavida” og fortsætter med at spille nogle tracks til Nat Ill er klar til at springe på scenen. Han begynder straks på deres varemærke nemlig en slags call & response, hvor der kommer et modsvar fra Statics plader på de ting, han siger til publikum. Derefter kører de deres show med hårdt pumpet energi og hardcore vokal for et publikum, der modsvarer energien med at danse ivrigt undervejs. Mod slutningen går Nat Ill ud blandt publikum og spørger ”Do you like it” og understreger med ”I put my heart in it” med en hånd på skulderen af folk på første række.

Der kommer desuden en hyldest til forgangsmændene i genren ”one rapper, one dj”, der dedikeres til afdøde Preacherman, og med det kan det fremmødte tyske publikum sige tak til de to, der med rette kalder sig Denmark’s Finest – Static & Nat Ill.

– –

Static & Nat Ill – Icon