Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Seattle og Portland: Figurines imponerede amerikanerne

Publiceret

Figurines – stor lydhørhed i USA.

 – Det andet nummer (”The Wonder”, red.) i sættet er det, der kører  radioen herovre, sagde Johnny Sangster (producer og guitarist i Seattle med en fortid i Danmark)  under Figurines’ koncert på den legendariske rockklub, The Crocodile, i Seattle, Washington torsdag 9. marts.
Med andre.ord. bliver Figurines allerede spillet så meget på radiostationerne i det nordvestlige USA, at folk som ikke har pladen i forvejen, genkender deres sange fra radioen. En god indikator for de nordjyske indie-rockeres meget imponerende koncertdebut i USA.
– – –

 
Vores skribent Henrik Tuxen
rapporterer fra det danske
 musikfremstød i Canada
og det nordvestlige USA.
Dette er sjette artikel.
Henrik Tuxen er til daglig
 skribent for bl.a. Gaffa 


– – –

Nabile Ayers fra Control Group, seattle

Nabile Ayers: Figurines
 amerikanske pladeselskabsmand,
 Nabile Ayers. Store briller, store
bakkenbarter og store ambitioner
 med Figurines.

En succes som ikke mindst skyldes solidt benarbejde fra Figurines lokale pladeselskabsdirektør, Nabile Ayers fra Control Group:
Den indflydelsesrige lokale radiostation KEXP – som efter sigende også er den mest lyttede ’indie’ radiostation over nettet i verden – har playlistet flere af Figurines sange.Den skrevne nordamerikanske musikpresse har også taget positivt i mod Figurines, som havde fået pæn foromtale op til koncerterne i Seattle og Portland.

Inden det gik løs på The Crocodile holdt Nabile release party for ”Skeleton” på cocktailbaren Viceroy, tæt ved spillestedet –  for senere at trække et større følge med sig til koncerten. MXD tog manden – hvis bakkenbarter og briller matcher hans aktivitets- og ambitionsniveau – til side i Crocodiles tilstødende bar efter koncerten.

– Det kunne ikke have gået bedre end i aften. Det er første gang, jeg møder bandet og ser dem spille live. De er mere levende og rockede, end jeg troede og har mere sonisk og visuel power, end jeg havde forventet. Det taler kun til bandets fordel. Foromtalen og interessen har været rigtig god og der var mange vigtige presse og branchefolk til stede i aften ,og de kunne li’ hvad de så.
 
– Fx stod radio-dj’en Andy Harms fra stationen The End’ og nød koncerten. Inden koncerten havde han spillet Figurines i radioen under headeren ’ What’s next’. Stationen har meget stor indflydelse. Så var der folk fra det lokale kulturmagasin ’The Stranger’, flere andre journalister og endda folk fra Starbucks (kaffekædernes McDonalds – som lancerer gradvist mere musik i USA, red.) og mange andre. Skeleton er lige blevet listet som ’13 most added’ (mere præcist er Figurines blevet playlistet på 48 collegeradiostationer i  USA, hvor en af stationerne har playlistet seks sange fra Skeleton, red.). Det bliver spændene at følge turen videre i USA, specielt SXSW. Så er vejen banet for, at Figurines kommer hurtigt tilbage til USA.

lysreklame - portland

Figurines navn lyste også i
 Portlands  nattebillede.

  Skal det være som supportband, eller i eget navn?
– Det vil den næste måned, specielt SXSW, afgøre.  Som supportband spiller du typisk for et større publikum, men oftest med dårligere lyd- og sceneforhold, og du spiller for et mindre opmærksomt publikum end når du selv er hovednavn. Men at spille som hovednavn kræver, at du har fat i et publikum af en vis størrelse i flere områder. Det bliver spændende at se, hvad der er det rigtige at gøre og hvornår.

Det var ikke kun den danske delegation, som var kommet langvejs fra. Amerikaneren Will som personligt har kendt Christian Hjelm, siden ’manden med håret’ var 14 år gammel, havde taget turen hele vejen fra Minneapolis, med sin kæreste, Sarah, for at se Figurines i både Seattle og Portland. Will havde det store smil fremme, da han blev spurgt om sin vurdering af Figurines.

– De er fantastiske. Christian (Hjelm, red.) har alle dage været enormt talentfulde, og det er virkelig fedt, at Figurines nu har pladekontrakt i USA og spiller herovre. Det bliver stort, udtaler Will, og tvivler tilsyneladende ikke et sekund på sin egen profeti.

Seattle 06 - hjelm og  Scott McCaughey ,06

Christian Hjelm og Scott McCaughey: R.E.M. sidemanden og Minus Five og Young Fresh Fellows lederen blev forelsket i Figurines musik på stedet. Makkeren og vennen Peter Buck var smuttet fem minutter tidligere fra koncerten med en Figurines cd i lommen.i.


Fornemt besøg i Portland

Dagen efter spillede Figurines på stemningsfulde ’The Tonic Lounge’ i Portland, Oregon. Endnu en rockby der minder meget om Seattle, i størrelse, mentalitet og geografi. Denne skribent havde inviteret fuldblodsmusikeren Scott McCaughey til koncerten.

Scott er mest kendt for sin rolle som fast sidemand i R.E.M siden 1994, men er også særdeles velrenommeret for sin lederrolle i bands som Young Fresh Fellows og Minus Five m.fl. Scott har nu boet i Portland i 1 ½ år men er fortsat kendt som ’Mister Seattle’. Han turnerer pt. med Minus Five (som bl.a. tæller R.E.M. medlemmerne Peter Buck, guitar og Bil Frisell, trommer.), men havde tilfældigvis et par fridage i kalenderen.

Scott bad om at få ’+1’ i døren, hvilket viste sig at være Peter Buck. Han havde været på Crocodile dagen før, for at se Kira & Kindred Spirits. Det var som bekendt aflyst, men i stedet nåede Buck at se Figurines afsluttende nummer Rivalry, hvilket havde imponeret R.E.M. guitaristen.

I Portland stod Scott, Peter og deres kærester/koner oppe foran scenen under hele koncerten og de kunne lide hvad de så. Scott kom undervejs med flere kommentarer som ’I love that drummer’ og ’great songs, great band!’ og var ubetinget begejstret over Figurines.

Peter Buck er kendt for at være cool og noget reserveret, men han smilede veltilfreds, da musikken spillede og var efterfølgende nede at hilse på management og pladeselskab. Scott fortalte, at han var virkelig overrasket over, at Peter kom og så hele koncerten. Buck har pt. store problemer med ryggen. Så de få dage hvor Minus Five har huller i tur-planen holder han sig for det meste i ro. For Scott et tegn på at Peter Buck virkelig havde været vild med musikken.

Seattle

Will og Sarah: Christian Hjelms ven fra teenage-årene. Parret tog turen fra Minneapolis til Seattle og Portland for at se Figurines.

Cd’er, kort og store lovord blev udvekslet med planen om allerede at mødes igen på SXSW, hvor såvel Minus Five som Figurines spiller på torsdag.

I Portland leverede Figurines et levende, præcist og imponerende sæt, der bl.a. fasthold to helt store amerikanske rock-ikoner oppe foran scenen under hele koncerten. Ikke dårligt!