Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Spleen United, Campsite og Mew til Eurosonic Festival

Publiceret

Campsite – på Hollands-turné lige efter Eurosonic.
 

Torsdag 12. januar spiller Spleen United, Campsite og Mew på den prestigefyldte Eurosonic Festival i Groningen, Holland. Festivalen er et tilløbsstykke for både publikum og europæisk musikbranche, og har i de foregående år fungeret som international døråbner for flere danske bands. – – – Der er kun få minutters – og få hundrede meters – mellemrum, når de tre danske grupper, Spleen United, Campsite og Mew torsdag 12. januar spiller på Eurosonic Festivalen Groningen, Holland, og skal forsøge at trænge igennem festivalens store udbud, hvor cirka 160 grupper fra noget nær hele Europa torsdag og fredag kæmper om publikums og den internationale musikbranches gunst. Eurosonic har gennem de senere år fungeret som et væsentligt springbræt til det europæiske marked for flere danske grupper: Saybia, Kashmir, Tim Christensen og Under Byen har alle fået hul igennem til Benelux-landene via koncerter/showcases på festivalen – de to førstnævnte fik også slået hul på det tyske marked via festivalen, mens store dele af Under Byens internationale kontaktnet til både pladeselskaber og bookingbureauer blev skabt via Eurosonic-koncerten for to år siden. – Eurosonic Fstivalen har aldrig fået så mange henvendelser fra grupper, der vil spille på festivalen, som i år, fortæller Jan Sneum fra DR P3, der sammen med ROSA – Dansk Rock Samråd gennem snart ti år har samarbejdet omkring de danske gruppers deltagelse på festivalen – de senere år udvidet via Music Export Denmark-samarbejdet. – I år har vi fra dansk side foreslået en håndfuld bands, som i forvejen har kontakter ude på det hollandske marked, og der slog arrangørerne med det samme til på Campsite, som er gået sine helt egne veje, er på playliste i Holland og allerede har hollandsk pladekontrakt (afslutter torsdagens program på festivalens største scenen – lige som en decideret turné i Holland venter umiddelbart efter festivalen, red.), siger Jan Sneum

Spleen United – transmitteres
direkte i P3
 

– Og så har arrangørerne også plukket Spleen United, som både har spillet i Holland og Belgien før, men som også har lavet et stort benarbejde i Tyskland. Og da den tyske branche er så massivt tilstede på festivalen, er det valg helt naturligt, fortæller Sneum. Både Spleen United og Campsite er omfattet af EBU-samrabejdet omkring Eurosonic Festivalen, hvor en lang række europæiske radiostationer optager/sender direkte fra festivalen. Spleen Uniteds koncert kan høres direkte på P3, mens Campsites optages til en senere lejlighed.

Mew – vil bruge Eurosonic som brohovede
til det europæiske marked.
 

Uden for EBU-samarbejdet har Eurosonic-arrangrerne også peget på et tredje dansk navn, nemlig Mew, der har virkelig godt fat i det nordiske marked nu, men som med Eurosonic håber at få skabt forbindelse til det øvrige Europa: Som MXD’s Kristian Riis siger: – Eurosonic er en virkelig god showcase-festival med stor international opmæksomhed – også fra de internationale medier. Den er blevet et tilløbsstykke. Og der er ingen tvivl om at den tidligere deltagelse af Saybia og Kashmir f.eks. har gjort, at dansk musik har fået fodfæste i Holland nu. Og så var festivalen jo en decideret døråbner for Under Byen. Jan Sneum konkluderer: – Eurosonic-deltagelse er ikke garanti for noget. Men man kan sige at grupperne får et skrabelod, som måske kan give gevinst – bl.a. hvis de selv udnytter muligheden. Ikke bare Under Byen, men også Baby Woodrose havde stor succes for blot to år siden og blev bl.a. interviewet til og præsenteret i det store berømte Rockpalast tv-program i Tyskland. Eurosonic Festivalen kører torsdag og fredag, hvor over 160 internationale acts spiller fra 22 scener rundt omkring i centrum af den hollandske universitetsby. Lørdag skydes den musikalske del af Noorderslag-festivalen i gang, når 61 hollandske indslag præsenteres fra ni scener i De Oosterpoort – det store lokale musikhus. De Oosterport er også rammen om festival-dagenes store seminar-program foregår fra torsdag til lørdag. Den danske deltagelse: Torsdag 12. januar: 22:15 Spleen United – Mutua Fides 23:45 Mew – Huize Maas 00:30 Campsite – Grand Theatre, Main Hall * Danmarks Radio, ROSA og MXD-samarbejdet bakker op om de danske gruppers deltagelse på festivalen.