Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Vejen til succes går gennem musikelskerne – så skal medierne nok stige på

Publiceret
sxsw - fra firmaet addVice

Nadine  Gelineau – vejen til succes går viamusikelskerne. Så skal resten nok komme..

Nadine Gelineau er canadier – og så er hun co-founder af addVice Marketing, som hun for to år siden var med til at starte efter en lang og spraglet fortid bl.a. som speakerpige hos CBS Canada, marketingarbejder hos pladeselskaberne BMG Canada og TVT og pr-bureauet Girle Action.

Det er  Nadine og addVice som Music Export Denmark på vegne af ”Nordic Nights” har brugt i sin lancering af de to dages koncerter på Austin-klubben The Drink. Dels via 600 udsendte promotion-cd’er til en lang række branche-folk og medier, dels via emails til store grupper af de over 12.000 kontaktadresser hun har i sin base –  spredt over hele det nordamerikanske kontinent.

–  Jeg tror vejen til succes går gennem musik-fans’ene. Det er dem jeg føler for. Så min taktik er at sprede budskabet – f.eks. om ”Nordic Nights” – til de, der er dedikeret. Jeg finder folk, der er interesseret i musik, og plejer dem jævnligt via e-mails, og når de så modtager nyt fra os, ved de det er kvalitet, vi går ud med, siger Nadine Gelineau, der ikke vil bindes op på ”medie-vognen”, som hun kalder helt uberegnelig. Selv om de selvfølgelig orienteres.

– Jeg vil hellere have musikfans’ene til at dukke op, så finder pressen såmænd nok af,  at de er gået glip af noget, og som vil gøre dem ekstra opmærksomme næste gang.

Nadine og addVice er sikre på nordisk musiks muligheder for at undgå druknedøden på en stor festival som SXSW. Det er det æstetiske og anderledes i musikken, der skiller den ud, mener hun. Den ligner ikke det,  amerikaneren er vant til at lytte til. Og så gælder det om – via de forskellige ”smagsbaserede” e-mailbaser  – at ramme de folk, der er åbne, for netop denne form for musik, og derefter begynde at udbygge markedsføringen til dem.

– Et af de store problemer er den amerikanske indad-fokuseren. Man skal forstå, at ikke en gang 20 procent af amerikanerne har pas. De er måske ikke så åbne for det der kommer ude fra. Så derfor gælder det selvfølgelig om at målrette budskabet til de rigtige modtagere – og det kræver selvfølgelig de rigtige forbindelser.

– Så når vi får henvendelser om en opgave, hører vi først målsætningen og vurderer derefter, om vi har forbindelser nok, eller om vi skal henvise til andre. For vi kan selvfølgelig ikke leve med ikke at levere det, vi er bestilt til, siger Nadine, der har ti ansatte på sit New York’er-kontor, tre i Montreal og tre i Toronto, og har alt fra The Killers, Bloc Party og Modest Mouse til Virgin Mobile og Levi’s hører til i kundekredsen.   

– Et par uger efter SXSW ved vi mere om hvem, der præcis er kommet, og hvad deres kommentarer til arrangement har været – for det undersøger vi også. Men fremmødet på de to aftener og også forhåndsinteressen på flere af bands’ene – specielt Real Ones, Animal Alpha og Loney, dear – har tydet godt.