Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Belgierne lytter dansk næste weekend

Publiceret

Christian Hjelm og hans Figurines er et af de
fire orkestre, som stimulerer appetitten for
dansk musik i Bruxelles 3. november.

Fire bands og 15 uafhængige labels/ distributører viser danske takter og møder den belgiske pladebranche ved et musikfremstød, ”SPOT on Denmark”, i Bruxelles lørdag 3. november.


Toneangivende belgiske musikjournalister og spillestedsfolk har udpeget de fire orkestre ud af 15 kandidater fra DUP-selskaber (Danske Uafhængige Pladeselskaber):

Amber (indie/rock)
Band Ane (elektronisk/experimental)
Murder (akustisk/indie)
Figurines (rock/psychedelic)
 
Den populære og anerkendte Bruxelles-klub ”Ancienne Belgique” lægger lokaler til ”SPOT on Denmark” – en heldags musik-event med konference og showcase. Om eftermiddagen mødes repræsentanter fra den danske og den belgiske musikbranche (labels, managers og medier) til speed meetings samt paneldiskussioner, hvor repræsentanter fra begge lande fortæller om, hvad der rykker på deres hjemmemarkeder.
 
Arrangementet er delvist en følge af SPOT Festivalen, hvor MXD havde inviteret en række belgiske branchefolk og musikjournalister til Århus.

bylarm 07

Band Ane fanget live i Norge.

Et interessant og nysgerrigt marked

 

Det er ikke tilfældigt at ”SPOT on Denmark” foregår i netop Belgien med 10,5 mio. indbyggere, fortæller Kristian Riis, leder af MXD, som står for den overordnede koordinering:


– For et mindre land som Danmark er det realistisk at møde opbakning til sådan et arrangement i Belgien. Der er en stor buzz omkring skandinavisk musik, bl.a. har Figurines og Under Byen banet vejen. Belgien er ikke et kæmpe marked, men de er meget åbne. 80 procent af salget er udenlandsk musik. Landet ligger også godt for det danske marked med en overskuelig størrelse og mange gode klubber og festivaler, så det er effektivt at turnere der.

– Det er en vigtig pointe, at vi ikke bare kommer og viser fire bands frem. Belgierne har selv peget på den musik, de finder interessant. Med ”SPOT on Denmark” prøver vi at åbne nogle døre for branchen, så orkestre og pladeselskaber kan skabe nye kontakter og netværk. Jeg forventer, at det her er startskuddet til et bredere samarbejde mellem Danmark og Belgien.


Murder i giftehumør.
Nice brudebuket …

Vil knytte bånd
Også hos DUP (Danske Uafhængige Pladeselskaber) håber formand Emil Jørgensen at knytte bånd:


– Konkret skulle det gerne føre til flere danske udgivelser i Belgien – og omvendt. Jeg tror, at vi og de belgiske independent labels kan lære hinanden meget, siger Emil, der glæder sig til at præsentere DUPs engelsksprogede magasin BOOM BOOM #2, som udkommer netop på Bruxelles-dagen.


 – Vi har internationale ambitioner og skriver alsidigt om den uafhængige musikscene og dansk musik. Med det nye BOOM BOOM følger en sampler cd med 11 tracks, bl.a. fra de fire bands, som spiller i Bruxelles. Desuden bringer vi en liste over alle medlemmer af DUP, så vi håber også, at magasinet kan fungere som en slags telefonbog for den belgiske branche.

Spot on Denmark Bruxelles 2007 plakat

Plakaten for den danske dag i
Bruxelles. Hent den i pdf-format

BOOM BOOM #2 kan senere hentes på DUPs hjemmeside.

Stor opbakning
De flamske og franske musikbrancheorganisationer i Belgien bakker op omkring den danske dag 3. november, og bl.a. som følge af SPOT Festivalen i Århus i juni har der i de seneste måneder været intensiv mediedækning af dansk musik i Belgien. Det fortæller Christian Hald Buhl fra the rocking agency, der bl.a. står for koordinering og promovering af ”SPOT on Denmark”.


De mest populære radiostationer, (web)musikmagasiner og dagblade spiller og anbefaler dansk musik. Duoen Murder er allerede ganske populær, men også bands som Slaraffenland, Emil de Waal+ og As In RebekkaMaria har høstet fin omtale. 

 

Amber

Belgierne beskriver den danske trio Amber
som "Intelligent music for fans of Portishead
and Low".

“SPOT on Denmark”-eventen præsenteres af:
DUP (Danske Uafhængige Pladeselskaber), the rocking factory, Det danske Kulturinstitut – Bruxelles, MXD – Music Export Denmark, Danmarks Eksportråd, Den Danske Ambassade i Bruxelles samt Ancienne Belgique.


Pluk fra programmet – “Spot on Denmark”, Bruxelles, 3. november 2007

 • 14:15 Velkomst ved den danske ambassadør Jørgen Molde

 • 14:30 Introduktion til dagen: “Bringing two cool indie scenes together“

 • 14:45 Paneldiskussion – “Den danske musikindustri 2007 – What´s the score?”
  Deltagere: Kristian Riis (MXD), Jim Q. Holm (Merger Management), Emil Jørgensen (DUP/ White-out Music), Jesper Brodersen (Morningside Records) og Morten Pankoke (DR).
  Moderator: Dirk Steenhaut fra avisen “De Morgen”.

 • 16:00 Paneldiskussion – “Den belgiske musikindustri 2007 – What´s the score?”
  Deltagere fra Muziekcentrum Vlaanderen, Wallonie Bruxelles Musique, 62TV/Bang, Rock’ o Co og Team For Action/ Belgian Independent Music Association.
  Moderator: Dirk Steenhaut.

 • 20-24: Koncerter med Amber, Band Ane, Murder og Figurines.

 • Indimellem er der afsat tid til speedmeetings og networking.

  Deltagende danske labels
  Divine Records, Whiteout Music, Jenka Music, Artiscope Music, Transistor Music, Quartermain Records, Morningside Records, Bad Afro, Duck On The Walk Records, Auditorium, Cope Records, Good Tape Records, Copenhagen Records, Iceberg Records og Glorious Records.