Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Columbian Neckties har hjemme ude

Publiceret

Iorsanger Jeppe Bülow Sørensen
animerer sit hold.

At man skal søge til udlandet for at finde bredden i dansk musik kan forekomme paradoksalt. Ikke desto mindre er det oplagt, at det danske marked ikke kan konkurrere med verdens tredje største, det tyske, når det gælder variation og mangfoldighed. Det er danske Columbian Neckties et udmærket eksempel på, for hvor kvartettens hyperenergiske, guitardrevne rock ’n’ roll, med kraftige strejf af punk og garage, næppe ville få nævneværdig opmærksomhed blandt den nye bølge af rockbands i Danmark, så har det ålborgensiske orkester fundet gode betingelser i Tyskland.

Columbian Neckties, der også spillede på Popkomm sidste år, blev dannet i 1999, og har i løbet af karrieren hidtil udsendt tre albummer på, alle på tysk label, heraf det seneste, ”Takeaway” i 2005 – samme år som bandet vendte hjem og viste evnerne på SPOT Festival. Optrædenerne på dansk grund har været få for bandet, der er tilknyttet det tyske bookingbureau Mutti’s Booking og pladeselskabet Sounds Of Subterrania, og har base og hovedmarked i Tyskland. Aftenens koncertrække, Bite It!, var da også netop arrangeret af Sounds Of Subterrania, hvis direktør, Gregor Samsa, havde følgende kommentar til arrangementet:

Rock’n roll i kinesisk inspirerede omgivelser.

– Vi har arrangeret en lille festival med syv navne fra pladeselskabet og Columbian Neckties er så et af dem. De har jo base i Tyskland, hvor både deres selskab og management er, og jeg tror også de er noget større her end i Danmark. Vi kan godt lide at præsentere musik på den her måde, hvor der kommer flere bands og mange mennesker oplever noget nyt.

Og mange mennesker var der så sandelig på klubben og restauranten med det velklingende navn, White Trash Fast Food Restaurant. Indrettet i bedste tysk eklektiske stil med kinesiske lamper, dyreportrætter på væggene og mørklakerede træborde. Uoriginalt og vel en smule smagløst, men på sin egen måde hyggeligt og meget ærligt. Og de danske drenge, der først gik på kl. 1.30, optrådte også med stor ærlighed og lyst til at præstere over for det tændte publikum, der skubbede og masede for at komme frem til scenen.

Ført an af forsanger Jeppe Bülow Sørensen leverede Columbian Neckties således alt, hvad man kunne håbe på af et håndspillet rockshow, hvor de store mængder energi og sveddryp var ligeligt fordelt mellem band og publikum. Columbian Neckties har fundet sit publikum syd for grænsen, hvor de udover Tyskland også har turneret i Holland, Belgien, Schweiz og Spanien, og som fyren i den i kælderen indrettede  merchandise-biks – der i øvrigt ærgrede sig over at gå glip af koncerten – bemærkede, så er Columbian Neckties ikke verdens bedste band, men de giver alt hvad de har i sig hver eneste gang. Bestemt et godt udgangspunkt.

De optrædende til Bite