Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Dansk musik rocker vestkysten

admin

Outlandish – klar til at begejstre i Nordamerika.

Flere og flere danske artister er ved at få solidt fodfæste på det nordamerikanske kontinent og
Music Export Denmark (MXD) har i flere tilfælde været en aktiv medspiller. The Blue Van, Kira & The Kindred Spirits, Under Byen, Figurines, Tina Dickow, Kissaway Trail m.fl. har tidligere fået publikum, presse og branchefolk solidt i tale, og i maj måned får det nordamerikanske publikum på vestkysten lejlighed til at stifte bekendtskab med yderligere fire stærke danske repræsentanter for den rytmiske musik anno 2007.

Fredag 4. maj præsenterer MXD en ren dansk aften på New Music West festivalen i Vancouver under banneret Spot On Denmark.

Funky Nashcille – on the road igen

Det er et varieret dansk program som canadierne får lejlighed til at tjekke ud ved selvsyn. Fra de tunge rytmer med klang af grunge og metal, som Surfact giver kant og snert, til den støvede ørkenrock, som kvartetten Funky Nashville mestrer, videre til de sublimt velspillede og dansable reggae-rytmer som Vincent Van Go Go leverer, til den elegante smeltedigel af hip hop, r’n’b, etnisk snit og pop, som har gjort Outlandish til en af de mest populære danske artister i det nye årtusinde.

MXD har tidligere præsenteret danske artister på de canadiske festivaler Canadian Music Week (CMW) i Toronto og på Pop Montreal, der finder sted i byen af samme navn. MXDs daglige leder
Kristian Riis vurderer at de mange tiltag for alvor er ved at få det canadiske publikums øjne op for lyden af Danmark:

– Der er virkelig grøde i dansk musik netop nu – og canadierne har taget rigtig godt imod mange af de danske navne, som har spillet i landet. Det har vi set gennem de seneste år – bl.a. ved CMW – og derfor er det kun naturligt også at satse New Music West, hvis ry gennem de senere år virkelig er slået igennem. Vi anser i det hele taget Canada for at være et meget opsøgende musikområde netop nu, hvilket gør det oplagt at satse på landet som eksportområde for dansk musik, siger Kristian Riis

Udover de mange canadiske instanser fra festivalledelser, pladeselskaber og bookingbureauer som har taget godt i mod de danske bands, har det danske generalkonsulat i Toronto, Canada også været en vigtig medspiller i MXDs eksport fremstød. Den danske konsul i Toronto, Peter Mørk har været involveret fra starten og gør status på følgende vis:

– Jeg vurderer, at dansk musik står stærkt i Canada. Strategien med at blive ved, er for alvor ved at bære frugt. Jeg forventer ,at vi får stor opmærksomhed på New Music West. Vi er det eneste land, som præsenterer en hel national aften,og foromtalen i Vancouver har været rigtig stor. Den toneangivende tv-station City TV/Chum har konfirmeret, at de sender fra Spot On Denmark, og yderligere vil stationen løbende vise videoer med alle de danske bands i samme uge. Jeg tror, at det er et vigtigt skridt i den helt rigtige retning og forventer mig, at der kommer noget konkret ud af New Music West, vurderer Peter Mørk.

Vincent Van Go Go – klar til hedebølge i LA.

Viper Room – Los Angeles
MXD har gennem de seneste år præsenteret adskillige danske bands på spillesteder og festivaler i USA og Spot On Denmak er ingen undtagelse. Efter at alle bands har spillet mindst to koncerter i Canada fortsætter rock-karavanen ned langs den amerikanske vestkyst, nærmere bestemt til Californien, Los Angeles og Sunset Strip.

Koncerten finder sted 10. maj på kultspillestedet The Viper Room, som ejes af rock’n’roll skuespilleren Johnny Depp. Viper Room har gennem årene skabt sig et ry for såvel at udklække morgendagens stjerner som at præsentere de helt store i branchen. Her er Surfact, Vincent Van Go Go, Funky Nashville og Outlandish i gen på plakaten.

I øvrigt har flere danske bands  tidligere slået deres folder i USA’s absolutte showbizz-by. Mew har indspillet deres sidste album i L.A., Junior Senior har været fast indslag på byens diskoteker, og senest har Under Byen trukket mange mennesker til deres koncert i vestkystens største metropol. Vidt forskellige grupper som alle har fået pæn opmærksomhed i en by, som er uomgængelig uanset hvilken del af musikspektret man befinder sig i. Af samme grund har MXD – i samarbejde med Robert Tyler Management – valgt at præsentere en dansk aften på i Viper Room, fortæller Kristian Riis:

Surfact –  tager grunge-inspireret rock med
2007-kant med til Canada og USA.

– L.A. er og bliver en nøgleby i USA, via sit musikmiljø og sin film-, spil- og reklameindustri. Derfor giver det udpræget mening at præsentere en hel dansk aften på et af byens bedste og mest legendariske spillesteder.

Spot On Denmark er støttet af Dansk Eksportråd under Udenrigsministeriet, og MXD er støttet med midler fra Kulturministeriet. Ud over de nævnte koncerter spiller de danske bands en række andre koncerter før og efter New Music West og Viper Room – hvor kan tjekkes på de respektive bands hjemmesider og Myspace-profiler.

Om de danske bands:
 
Outlandish
Outlandish er en af dansk musiks største succes’ er i de senere år. De tre medlemmer – med marokkansk, cubansk og pakistansk baggrund –  startede som hiphop-orienteret gruppe, men har dygtigt udvidet spektret med soul, etniske indslag og pop – og med sikker melodisk tæft. De har storhittet i Tyskland og flere steder i det øvrige Europa – senest UK. Nu gælder det Nordamerika.

Funky Nashville
Hvorfor slæbe sand til stranden? Jamen, selv om Funky Nashville er danskere, virker blandingen af groovy bund, Morricone-vibes og fjerne widescreen horisonter bare rigtigt godt – også i Nordamerika, hvor gruppen siden marts har befundet sig for at give koncerter og slå sit navn fast på et fire måneder langt ophold. Cd’en ”Hitch A Ride” har fået fine roser – på begge sider af Atlanten.

Surfact
Surfact har aldrig siddet og ventet på at succes’en skulle komme til dem. Allerede inden deres første pladekontrakt havde de via web-communities og masser af koncerter sikret sig amerikansk manager og spillede klubber som Viper Room i L.A. og Mercury Lounge i New York  Surfact er til rock, når den er inspireret af grunge, men med skarp 2007-kant. Hør selv debut-cd’en ”Terrific Downfall”.

Vincent Van Go Go
Vincent Van Go Go er et af den slags bands, der evner at holde gang i dansegulvet. Hele tiden. Gruppens fundament er soul, reggae, hiphop – og så specialkrydderiet: brasiliansk musik, mentalitet og livsindstilling. Af samme grund er Brasilien blevet besøgt flere gange, men nu er de smægtende rytmer også blevet sendt mod Nordamerika. Senest SXSW. Nu venter L.A. og Vancouver.