Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk showcase sætter standard på Popkomm

Publiceret

Troels Abrahamsen og Veto –
med ved den succesfulde
aften i Berlin.
(Foto: Rasmus Weng Karlsen).

1200 inden for væggene: 800 betalende tilskuere – langt de fleste tysk ungdom i alderen 18-25 år – samt ca. 400 medie- og branchefolk. Af dem over 300 udenlandske. I sig selv nok til brede smil. 

Men det var ikke kun tilskuertallet, der var godt ved Denmark@popkomm-showcasen – musikken og stemningen var også i top på en aften, som MXD’s leder Kristian Riis kun kunne være tilfreds med:

– Selv som sindig nordjyde må jeg sige, at det måske var det vellykkede og velbesøgte arrangement vi nogensinde har afviklet i MXD-regi. Men programmet har også ligget godt i aften, der har været en god tråd i band-sammensætningen. Og så synes jeg, det har været dejligt at opleve, at så mange endda meget unge tyskere er interesseret i dansk musik – samt naturligvis det store udenlandske branche-fremmøde. Jo, jeg synes det er svært ikke at være meget glad for en aften som den her, siger Kristian Riis.

– Vi sætter standard for showcases på Popkomm – og for at danske bands opfattes som fede. Det er hvad Popkomm-arrangørerne selv siger, og det er hvad vi selv føler. Nu er der ikke bare en fornemmelse hernede om at Danmark ”følger med” – vi er helt fremme.

Kristian Riis.

– De to foregående år har vi også været gode med stort fremmøde og med udsolgt i 2005, men det er som om tiden er mere moden nu for dansk musik, siger Kristian Riis, og kunne ud over Denmark@Popkomm pege på, at der to andre steder i den tyske hovedstad også var ”danske aftener” onsdag. (henholdsvis Divine Records’ show og Copenhagen Calling-showcasen – samt de enkeltstående koncerter med Lampshade og Grand Avenue). I alt 18 (!) danske acts var på scenen onsdag.

MXD’s tyske samarbejdspartner på aftenen, promotoren Jan Clausen fra Hamborg-firmaet Queen About Music mener tiden nu er moden til ”trin 2”:

– Trin 1 var at få gjort opmærksom på dansk musik og dens kvalitet. Nu er vi kommet til trin 2, hvor der kan viderebygges på det niveau vi nu har opnået, fordi vi gennem de to foregående år og med et meget bredt program har vist, at den danske aften er en man skal komme til, siger Jan Klausen.

Donez – Project Manager  for Radio Fritz’
Popkomm-dækning: – I år sender vi en hel
aften med dansk musik. Koncertoptagelser,
interviews med mange af grupperne. Hvorfor
en hel aften dansk musik? Vi får mange tilbud
fra andre lande og arrangører, men vi gør det
fordi det er et af de mest interessante områder for tiden,  når det gælder nye europæiske bands.

At efterspørgslen er til stede understreges dels af fremmøde fra alle væsentlige tyske pladeselskaber og booking-bureauer og managements – dels af at  den landsdækkende tyske tv-station ARD var på Postbahnhof, for at kunne sende i sin 0:30 nyheds-udsendelse ”Tagesschau” natten mellem onsdag og torsdag. Radio Fritz (der dækker hele Berlin og Brandenburg-området) transmitterede for tredje år i træk – men i år som noget nyt SAMTLIGE koncerter fra den danske aften. Og desuden var Star FM, Motor FM, Radio Eins, Deutchland Radio samt repræsentanter fra de store tv-kanaler WDR og NDR, berlinske dagblade og en lang række musikmagasiner – berlinske som regionale.

– I år har et stort blad som WOM (for den landsdækkende musikkæde WOM – World Of Music, red.) selv henvendt sig for at foromtale arrangementet. Og det er et sikkert tegn på, at opmærksomheden nu er rettet mod den danske aften. I de første år skulle vi møjsommeligt forklare hvad hver enkelt band gik ud på, hvad de spillede etc. Det er slet ikke nødvendigt mere. Nu ved man at kvaliteten er i orden – uanset genre. Bare tag de andre landes showcases – de har haft det meget svært ved jeg. Men her er det lykkedes. Det har taget tid og masser af slid. Men nu er det et show ”man skal til”, siger Jan Clausen, og noterede sig, at det fyldte spillested også betød at uanmeldte branche-folk måtte vente/gå igen.

Alex Artz, MTV Germany: Jeg er egentlig ikke
meget for "landeaftener", men her har det
fungeret godt. Jeg kommer her ikke fordi
musikken er dansk,men fordi den er god. Bl.a.
har jeg set Dúné tre gange nu, og de er
glimrende. Vi har dem på programmet live i
vores show 5. oktober. De er friske – de er SÅ
unge, og formår de at udvikle sig videre, kan de
blive meget store.

 

 – Selvfølgelig vil vi gerne have al banche ind, men de lukkede døre er også med til at understrege,. at man skal huske at forhåndstilmelde sig – og det har der været rig mulighed for, for vi har sendt masser af invitationer ud  – ellers må man risikere at gå glip af en af Popkomms vigtigste showcases. Ja, som det er nu har Danmark en af de vigtigste showcases overhovedet på Europas største festival-messe af sin art. Det er da værd at tænke på….
 
– – – –
Danmarks Radios P3 sender en time med koncertoptagelser fra denmark@popkomm, interview m.m. i programmet ”Public søndag” nu på søndag mellem kl. 23 og midnat. Fra tirsdag vil man kunne høre længere koncert-uddrag med de enkelte grupper via www.dr.dk/musik