Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Det officielle Danmark og musikbranchen mødtes i Toronto

Publiceret

Omkring 100 mødte op til arrangementet.

Scenen var sat i det såkaldte Donald Trumph showroom i det centrale Toronto onsdag eftermiddag kl. 17. En demonstrationsmodel af en superluksuslejlighed som senere skal rives ned – hvorefter en gigantisk skyskraber, der indeholder identiske lejligheder af samme type lejlighed, skal bygges.  Showroomets eneste funktion er, at fremtidige købere kan se, hvad de får for pengene, til den nette sum af 15-20 mio. pr. stk. 

Der var passende eksklusivt snit over gæstelisten ved gårdsdagens event som optakt til festivalen Canadian Music Week, der finder sted 14-18. marts. Formålet var at promovere den danske delegation som MXD repræsenterer på festivalen, nærmere bestemt grupperne Kissaway Trail, Moi Caprice, Vincent Van Go Go, Power Solo og Funky Nashville. Konsul Peter Mørk og – den i Torontobaserede dansker –  Jesper Quist fra promoveringsselskabet Musebox, havde i ugerne op til bombarderet den canadiske musikbranche med invitationer og cd’er. Og effekten udeblev ikke.

MXD’s leder, Kristian Riis – tilfreds med dette
første møde mellem international rock- samt
musikbranche og "det mere officielle
Danmark".

Imponerende fremmøde
Fremmødet i Trumph bygningen – hvor der passende blev budt på dansk smørrebrød og kolde Carlsberg – var imponerende. Den danske ambassadør Poul Erik Dam Kristensen – der havde taget vejen fra regeringsbyen Ottowa – var blandt de først ankomne sammen med Helle Agerdal Olsen fra Dansk Eksportråd under Udenrigsministeriet (der støtter MXD’s fremstød) sammen med grupperne Kissaway Trail og Vincent Van Go Go. Senere ankom mindst 100 mennesker fra den canadiske musikbranche, som udover smørrebrød og øl lagde ører til de danske bands som kørte i repeat på stereoanlægget. Denne skribent snakkede blandt andet med distributionsselskabet Outside (der i forvejen repræsenterer Figurines), der fortalte at de specielt havde et godt øje og øre til PowerSolo og Kissaway Trail.

De næste 3-4 timer blev der minglet, talt og fotograferet, og ingen af de fremmødte var i tvivl om at den danske aften ”SPOT On Denmark”, løber af stabelen på lørdag 10. marts på spillestedet Silver Dollar i det centrale Toronto.

Det var en tydelig tilfreds Kristian Riis, der senere sagde farvel til de mange fremmødte gæster der var på vej ud i den canadiske vinterkulde igen (dagen før havde temperatur været nede at runde de minus 24) og konkluderede følgende:

– Det er første gang det for alvor er lykkedes at bringe en del af den internationale rock- og musikbranche sammen med den mere officielle del af Danmark, på en afslappet og personlig måde. Jeg tror at det er vigtigt for branchen her i Canada at vide og se at officielle repræsentanter og institutioner i Danmark bakker op om Music Export Denmarks aktiviteter i Canada og udlandet i øvrigt.