Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

En »magisk aften« i Vancouver

admin

Outlandish før deres radiooptræden. 

Fredagen i Vancouver startede tidligt med et besøg hos det populære morgenradioshow Larry And Willie på stationen Jack FM. Stationen havde inviteret Outlandish forbi til at spille en akustisk udgave af ”I Only Ask God”. Optrædenen gjorde så stort et indtryk på de to ellers så rapkæftede værter, at de var mundlamme efter den mildest talt bevægende version af singlehittet.

Værtinden på det efterfølgende formiddagsprogram fortalte i æteren at hun aldrig havde hørt kollegaerne rørte før, og at hun selv havde fået gåsehud. Så alt i alt en fornem start på dagen hvor Outlandish sammen med Surfact, Funky Nashville og Vincent Van Go Go skulle stå over for branchefolk, vip’er og mediefolk ved showcasen Spot On Denmark afholdt i byens gamle fængsel, Gaelor’s Mews.

Dørene for de inviterede gæster blev åbnet 17.30 og indenfor i den hyggelige fængselsgårdhave stod den på reception med mad og drikke i topklasse. Aftenens showcase blev afviklet med tv-værtinden Lauren Toyota (det hedder hun altså) og rapperen Prevail fra gruppen Swollen Members som konferencier – begge kendte ansigter i Canada.

Outlandish

Kyle Kraft, Battle Axe Records: “virkelig cool
optræden” med Outlandish.

 

Første act på programmet var Outlandish, der på trods af den gode start på dagen fik problemer med at få startet deres show. Strømmen til lydanlæget stod nemlig af hele to gange på grund af overbelastning, men efter lidt hektisk arbejde af den lokale tekniker og de to danske lydmænd blev showet sparket i gang med manér. Outlandish viste deres professionalisme og tog problemerne i så stiv arm, at de sågar kunne joke med det under deres optræden. Det medbragte backingband The Gypsies leverede en højenergisk underlægning til hitparaden, der synes at gå rent ind hos publikummet på et par hundrede af byens vigtigste branchefolk.

En af de fremmødte der nød Outlandish optræden var general manager Kyle Kraft fra hiphop-pladeselskabet Battle Axe Records, der bland andet udsender førnævnte Swollen Members-plader.
– Jeg var meget imponeret over hvor godt Otlandish fik fat i publikum, især da Vancouver normalt er en rock-by, så det var lidt af en øjenåbner, at der blev taget så godt imod hiphop musik. Normalt hører jeg selv mere hardcore-hiphop, men jeg syntes virkelig det var en cool optræden, fortalte Kyle Kraft.

Lenny Martinez fra Outlandish var også godt tilfreds med koncerten og takkede MXD for deres store indsats, hvilket samtlige af de danske optrædende i øvrigt også gjorde fra scenen, og han afslørede, at de har mødt et par pladeselskaber herovre. Blandt andet SonyBMG, der denne aften var repræsenteret af Patrick Zulinov, som senere på aftenen roste hele arrangementet og ønskede at der var flere lande, der turde stable sådanne showcases på benene.

Surfact og lokalt tv-hold. 

Surfact
Næste levende billede på scenen var Surfact, der hurtigt trak den kvindelige halvdel af publikummet frem på de forreste rækker. Om det så var på grund af en forkærlighed for gruppens hårde rock eller gode danske gener, er svært at sige. Blandt Surfacts nye fans var førnævnte Lauren Toyota, der fortalte at hun var meget beæret over at være vidne til så meget dansk talent, og at hun gerne vil til SPOT Festival i Århus og checke mere dansk musik ud.

MXD-leder Kristian Riis bemærkede sig det store kammeratskab der var de optrædende imellem, på trods af de genremæssige forskelle. For eksempel sendte Surfact props til Outlandish under førstnævntes koncert, selvom man ikke umiddelbart skulle tro, at der var nogen connection imellem et nu-grunge band og et multietnisk hiphop-kollektiv.

Funky Nashville

Funky Nashville i den forhenværense
fængselsgård.

Tredje danske act denne aften var Funky Nashville, der af værten Prevail blev kaldt den bedste dansk opfindelse siden Lego og Christiania. Kvartettens stilbevidste opdatering af alt-godt-fra-amerika musik holdt godt gang i festen hos publikummet.

Blandt de kendte ansigter i publikum var Vancouvers vellidte forhenværende borgmester Larry W. Campbell, der nu sidder i senatet. Den ældre, men særdeles livlige herre var også fuld af lovprisninger overfor det danske fremstød denne aften, og ramte plet da han beskrev det som ”en magisk aften i Vancouver”. Campbell insisterede i øvrigt på at få en kopi af det billede, der blev taget af ham og Surfact-sangeren Jesper Storgaard.

Vincent Van Go Go
Sidste navn på scenen var Vincent Van Go Go, der som eneste i line-up’et ikke havde spillet et opvarmningsjob tidligere på ugen. Men dette var åbenlyst heller ikke nødvendigt, for magen til feststemning blandt publikum og på scenen skal man lede længe efter. Hele to omgange ekstranumre gjorde det feststemte publikum krav på. Og havde det ikke været for politiet, der kom og krævede musikken slukket, ved den programsatte curfew klokken 23, kunne festen have forsat et par dage endnu….

Vincent Van Go Go og medlemmer af The
Gypsies briunger festen i hus.

Aftenen blev i høj grad bragt i hus, og man fristes nærmest til at sige, at de danske bands kom, så og sejrede denne aften i Vancouver.

Konsul og leder af generalkonsulatet i Toronto Peter Mørk – der har været en af de helt store tovtrækkere på arrangementet – udtalte efterfølgende: – Det var en aften, der forløb helt efter planen. Det var fantastisk at se så mange vigtige folk fra branchen komme og tage del i denne aften. Vi har skabt en enestående platform for vores videre promovering her i Canada. Det gik rent ud sagt skide godt, sluttede Peter Mørk med et forståeligt smil.

Sanger Jesper Storgaard og Larry W. Campbell

Et umage par – senatoren og rocksangeren.
lenny og Kristian Riis

Outlandish’ Lenny og MXD’s Kristian Riis.
Lutter glade miner hos værtinden Lauren Toyota og konsul Peter Mørk

Lutter glade miner hos værtinden Lauren
Toyota og konsul Peter Mørk.

Outlandish holdte fanen og hænderne højt.-