Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Fem danske grupper med i fremstød i Canada og USA

Publiceret

PowerSolo – klar til Nordamerika.

Dansk musik har hægtet sig godt fat i det nordamerikanske marked gennem de seneste par år. Derfor satser MXD – Music Export Denmark nu på endnu et fremstød – endda udvidet i forhold til sidste år:

  • Dels ved en dansk aften 10. marts på spillestedet The Silver Dollar Room under Canadian Music Week i Toronto med PowerSolo, The Kissaway Trail, Moi Caprice, Vincent Van Go Go og Funky Nashville.
  • Dels ugen efter hvor de nordiske musikeksportorganisationer med MXD som tovholder arrangerer ”Nordic Nights”  15.-16. marts under South by SouthWest festivalen i Austin, Texas på Uncle Flirty’s. Her går Moi Caprice, Funky Nashville og Vincent Van Go Go igen, mens Powersolo og The Kissaway Trail spiller showcases andre steder under den store festival.
  • Og endelig bliver der danske aftener i maj i både canadiske Vancouver under New Music West (i perioden 2.-6. maj) og amerikanske Los Angeles 10. maj på The Viper Room.

The Kissaway Trail.

– Vi har ikke kunnet undgå at mærke en stigende interesse for dansk musik gennem de senere år i Nordamerika. Og ikke kun via vores egne fremstød. – der er også flere og flere grupper, der skaber opmærksomhed derovre på egen hånd, siger MXD’s leder Kristian Riis og peger på Figurines, The Blue Van, Under Byen  og Veto som eksempler orkestre, som i flere omgange har fået stablet showcases og turneer på benene i både USA og Canada – lige som gruppernes cd’er også er udsendt ”over there”. Kristian Riis fortsætter:

Vincent Van Go Go – klar til Texas’ sol.

– Der er i det hele taget gode vibes omkring den danske musik nu – noget som også er blevet viderebygget via MXD og Music Export Norways seminar med nordamerikanske branche- og medie-personer i New York i november.  Derfor er det kun naturligt at bygge videre på den interesse nu.

– Vi kender jo til CMW (Canadian Music Week) og SXSW (South By Southwest) i forvejen: CMW var et første forsøg sidete år, men var en meget positive oplevelse, som vi og danske bands siden har bygget videre på.. Og SXSW er jo kendt som verdens måske allerstørste og – måske –  vigtigste festival. Med de to har vi ”dækket østkysten ind”, men med den opmærksomhed der er nu, laver vi så også et fremstød til maj på vestkysten. Først ved New Music West  i Vancouver (som både har bevågenhed fra branchen i Nordvest-USA og Canada, red.) og derefter L.A., siger Riis.

Funky Nashville – on the road i Nord-Amerika.

I de to sidste tilfælde bliver der tale om rent danske aftener:  – Ikke for at blafre med det danske flag, men for at vise den kvalitet vores musik indeholder i øjeblikket. Det giver altså ekstra genklang at lave rene danske aftener. En genklang, som det også rækker ud over det grupperne kan få hver for sig. Samtidig med at det sikrer fokus for både promotion og produktion af showcase, siger Riis  og fortsætter:

Moi Caprice – klar til staterne.
 

– Dansk musik HAR meget stor kvalitet for tiden, og det er udlandet – bl.a. Nord-Amerika – altså også ved at få øjnene op for. The Raveonettes og Junior Senior åbnede nok dørene – efterfølgende har andre grupper vist at vi kan på flere fronter. Derfor gælder det om at udnytte den opmærksomhed, siger Kristian Riis. –  Ikke blindt. Men via fastlagt strategi. Det gælder både for grupperne og for MXD, siger Riis.