Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

God søgning til MXD-stand

Publiceret

Band Ane – velbesøgt optræden på Roskilde
Festivalen.

Helt som planlagt blev MXD’s stand/container på Roskilde Festivalen et af de internationale mødesteder mellem den danske og internationale branche. Og ikke kun som ly for den massive regn, som starten af festivalen bød på, men også som træfpunkt for networking m.m., som en begivenhed som Roskilde Festival fører med sig.

– Der var en god gennemstrømning af internationale branche- og medie-folk ved standen – bl.a. folk fra Brasilien, Rusland, Kina, USA; Sverige, Norge, Island m.m., og vi fortalte bl.a. om MXD’s arbejde og søgte at øge opmærksomheden mod festivalens mange danske bands –  bl.a. via uddeling af promo-cd’er og memory sticks, fortæller MXD’s Kristian Riis.

Oh No Ono –  farverig Roskilde-optræden.
 

Riis sad desuden med i et internationalt musikeksport-panel arrangeret af Roskilde Festivalen, hvor fokus bl.a. var ”den hårde lange kamp, der venter derude i det store udland, kontra den forkælelse danske bands mærker herhjemme”.

De international gæster, der besøgte MXD-standen gav da også udtryk for et meget positivt indtryk af både festivalen og musikken. F.eks. kaldte den amerikanske manager og arrangør Robert Tyler festivalen for den bedste han nogensiden har været til – trods regnen: – Det er den slags folk efterspørger på grund af feelingen og viben  – specielt i USA har vi ikke noget lignende, siger Robert Tyler, og peger samtidig på de danske bands’ kvaliteter:

Murder – fortsatte succesen fra SPOT på
Roskilde.

– Dansk musik er ”some of the best out there”. Spleen United, Nephew og andre har showmanshippet og erfaringen til at gøre forsøget i det store udland, lige som Mew har haft en hvis succes med i USA. Men markedet er også noget af det vanskeligste, der har været, så man skal nok forsøge sig på mange fronter – film, merchandise, reklame, tv, blogs m.m. ud over cd’er og koncerter.

Også journalisten Hongjie fra den kinesiske udgave af Rolling Stone Magazine var tydeligt imponeret af festivalen – og af de danske grupper hæftede han sig især ved Volbeat, der åbnede Orange Scene torsdag og ved Dúné:

–  Volbeat spiller meget melodisk metal – med visse fællestræk til Metallica – og Dúnés optræden var simpelthen meget overraskende,. Jeg kan dårligt vente til gruppens cd kommer til Kina. De har en helt selvstændig lyd og en dejlig energi, som helt sikkert også vil kunne gøre sig i Kina