Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Håndjern, sigøjnere og autografskrivning

Publiceret

Canadiske premiere på danske Outlandish

Music Export Denmark og Peter Mørks (konsul og leder af generalkonsulatet i Toronto) første dag i Vancouver blev indledt med et møde med pr–bureauet Pamela Groberman, der har stået for markedsføringen af den danske showcase-aften Spot On Denmark der er en del af New Music West festivalen her i Vancouver.

Det stod hurtigt klart, at pr-bureauet var det helt rigtige valg til at hjælpe med at slå på tromme for det danske fremstød, hvilket blandt andet udmøntede sig i at der er blevet hængt Spot On Denmark-plakater op i et par hundrede af byens butikker, blevet delt flyers ud i byens hippe områder og så er der blevet sendt over 200 pressemapper ud til branchefolk. En opsigtsvækkende mappe med invitation til koncerten med Outlandish, Surfact, Vincent Van Go Go og Funky Nashville, cd-sampler, cd-rom og et sæt håndjern(!) Håndjern da koncerten afholdes på Gaoler’s Mews, byens gamle fængsel, der for første gang bruges som spillested, endnu en af Pamela Grobermans fortjenester.

Den opsigtsvækkende pressemappe komplet
med håndjern…

Senere denne regnfulde onsdag stod der opvarmningsshow med Outlandish på menuen. Et opvarmningsshow hvor Brøndby-drengene fik taget deres canadiske mødom på spillestedet The Yale, der til forveksling lignede country og western baren fra Blues Brothers-filmen.

Det ville være synd at sige, at koncerten var præget af jetlag for Outlandish og det medbragte backingband The Gypsies fik fyret godt op i kedlerne. Da koncerten ikke var en del af Music Export Denmarks fremstød, var der ingen vigtige branchefolk til koncerten, men vi fik indhentet kommentarer fra et par lokale skuespillere.

Outlandish-fan, skuespiller og dansker Emilie
Ullerup.
 

– Jeg var meget imponeret over deres energi og passion, udtalte Kevin McKinnon der til 1000 kroners spørgsmålet entusiastisk svarede, “ja selvfølgelig vil jeg gribe chancen for at se dem live igen eller købe en cd med dem”.

Skuespillerkollegaen og den canadiske bosatte dansker Emilie Ullerup fik dedikeret hittet ”Aicha” til sig, efter hun udbrød et jubelhyl, da den blev introduceret af Waqas fra scenen. Emilie beskrev efterfølgende koncerten som værende fantastisk energisk og hun mente at trioen havde uanet potentiale her i Canada.

På spillestedet Lamplighter lukkede Funky Nashville aftenen af med støvet ørkenrock. Den funky kvartet har de seneste tre måneder opholdt sig i Nordamerika, og residerer nu i et lille hus i Los Angeles.

merchandise-bod

Merchandiseboden der måtte melde udsolgt
af Funky Nashville varer.
 

Hele bandets færden i Nordamerika har været med rosende ord med på vejen, og også her i Vancouver vækkede de positiv opsigt, hvilket blandt andet førte til autografskrivning og en melding om udsolgt i merchandise boden, der solgte albummet ”Hitch A Ride”.