Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

HWCH Festival – Dublin tog godt imod de danske bands

Publiceret

A Kid Hereafter planlægger allerede turné

HWCH Festivalen er ovre, og de danske bands er nu på dansk grund igen. Festivalen i Dublin, der havde del-titlen ”The Scandinavian Invasion” på grund af 15 skandinaviske bands medvirken (hvoraf otte blev inkluderet som resultat af SPOT Festivalen), har været en stor oplevelse for mange af de medvirkende, og der var interesse fra både radio og tv. Vi har talt med et par af de medvirkende danske indslag:

Oh No Ono spillede fredag aften på Crawdaddy-scenen – et velbesøgt spillested. Koncerten var en  del af en månedslang turné, som startede 1.  september i Holland og fortsatte i Frankrig, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Irland og sluttede i England.

– Da vi kom til Dublin var vi så trætte og var bange for, at vi ville spille en dårlig koncert. Alle sov før koncerten og vi stod først op en time før, vi skulle på scenen. Men bookinggruppen havde sat os på som det sidste band, og det endte med at være til vores fordel, da der ikke spillede andre på samme tidspunkt, siger Oh No Onos bassist Nis Svoldgård.

– Det var som om vi fik fornyet energi, da vi gik på scenen på grund af den festlige stemning blandt publikum. Og responsen efter koncerten var også rigtig god. Så det er nok den bedste koncert vi spillede på vores lange turné,  siger bassisten.

El Ray spillede på The Lennon Lounge.

 

A Kid Hereafter var også et af de danske indslag
på festivalen. Gruppen var allerede blevet engageret til festivalen lige oven på SPOT Festivalen i sommer, fordi Hard Working Class Heroes Festivalens bookinggruppe på stedet havde forelsket sig i gruppens heavy, punk, ska, indie-pop. Og bandet tog ikke bare til Dublin for at spille, men ankom flere dage før – for at networke.

– Vi blev virkelig godt modtaget af de bookingansvarlige, da vi ankom.
Det viste sig at alle de danske bands skulle bo på samme hotel, og det var helt specielt. Der var et godt sammenhold bandene imellem –
alle var på lige fod, og der var en god fællesskabsfølelse, siger Frederik Thaae fra A Kid Hereafter.

– Primetime lørdag skulle vi spille på Tripod scenen. Og koncerten gik rigtig godt. Det var specielt fedt at spille for et engelsktalende publikum, da de forstod pointerne i teksterne under koncerten, og det gav bare en god stemning.

Planlægger ny turné
– Det var første gang vi spillede i udlandet, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi tager af sted. Vi lavede både interview til et ungdoms tv program og med Phantom Radio. Responsen fra musikbranchen var så god, at vi allerede er i gang med at planlægge en turné til foråret 2008, siger han.

Udover Oh No Ono og A Kid Hereafter spillede Marybell Katastrophy, Murder, The Floor Is Made Of Lava, El Ray og The Elephants på Hard Working Class Heroes Festivalen.