Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Med base i Berlin

Publiceret

Lily Electric på scenen ved MXD’s forspil til
den danske rock-aften. Selv drog gruppen
videre til nyt job i Berlin.

Onsdag aften bød MXD partnere, branche og presse ind til meet and greet med et bredt udsnit af aftenens danske kunstnere. Buffeten bød på afslappet atmosfære og en showcase med bandet Lily Electric, der har et fint forhold til det tyske publikum.

Lily Electric blev præsenteret som en del af MXDs samarbejde med hjemmesiden MyMusic.dk – et samarbejde, der har strakt sig over bl.a. tre Popkomm-festivaler. Lily Electric modtog  MyMusic.dks legat 2007 og for pengene har bandet købt en VW, så de kan turnere i Tyskland med udgangspunkt i Berlin, hvor bandet er bosat og har et voksende hjemmepublikum.

På dagens showcase præsenterede Lily Electric seks numre, heraf fire fra deres kommende plade, som pt. venter på at blive mixet – formentlig af the Killers’ mixer Mark Needham. Efter en travl aften med to koncerter mødte vi bassist Morten Dybdal og manager Henrik Böwadt på den danske stand:

Henrik Böwadt (th) og Morten Dybdal (tv)
nyder dagen derpå ved den danske stand i
Popkomms messecenter.


Det var en rigtigt god dag, hvor vi fik respons bl.a. fra vores kollegaer, som jo var samlet til meet and greet, fortæller Morten Dybdal og Böwadt supplerer: – nogle af de andre orkestre havde deres bagland med, så det var en fin og uformel eftermiddag, hvor der blev skabt nogle kontakter.

– Men vigtigst er det, at vi næsten udelukkende får gode tilbagemeldinger. Vi spillede senere på Schokoladen i Mitte, hvor der var tæt pakket og det viser, at vi selv har bygget et publikum op. Vi kommer i det hele taget fint ud af det med det tyske publikum. Vi har gode kontakter til bureauet Polar Zoo, som har hooket os op med en bunker i Bochum, hvor vi første gang trak 150 mennesker og anden gang var der udsolgt med 400, så det går bestemt den rigtige vej.

Når Lily Electrics debutalbum er færdigmixet starter arbejdet med først at finde en dansk distributør og dernæst en præsentationsrunde for de tyske labels.

: