Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Ny udenlandsk Festival med fokus på dansk musik

Publiceret
windermere1

Windermere

I det nordlige tyskland ligger byen Hildeshiem med ca. 100.000 indbyggere. Radioværten Peter A. Rehbein har igennem en år række spillet dansk musik på den lokale radio station Tonkuhle og på sin bloq schallgrenzen.de med stor succes. En dag faldt han over Windermere på myspace, som han straks forelskede sig i. Det var med til at sætte skub i drømmen om at arrangere en Festival i Hildesheim, for danske bands. Og det har han fået god opbakning til. Den danske ambassade i Berlin har givet ham rosende ord for hans indsats, og byen kulturhus (Kulturfabrik Löseke) støtter op omkring Festivalen. Kulturfabrik Lökse er byen kulturhus for musik og kunst interesserede studerende.

– Det hele startede med at jeg opdagede Kasmir, Mew og Joycehotel og spillede dem på min bloq og det gjorde mig nysgerrig efter at finde flere danske bands. Jeg har brugt myspace.com meget for at finde nyt musik, og det var også der jeg støtte på Windermere. Der er meget godt tysk musik, men jeg har en følelse af, at hver eneste dansker, spiller i et fedt band, siger festival arrangøren Peter A. Rehbein.

 – Hvis det bliver en succes i år, har jeg planer om at gentage Festivalen næste år. Fokus vil være på Danmark, men jeg har også tænkt på at finde nogle svenske og norske bands, siger han.

Schallgrenzen Festival er måske den mindste Indie Rock Festival, du kan finde i Tyskland med overvejende danske bands, og festivalen er ikke den eneste, som falder for skandinavisk musik. Flere og flere arrangører i udlandet har en forkærlighed for skandinavisk musik og der dukker heletiden nye små Festivaler op rundt omkring i verden. Sidst var det Nordklang Festival i byen St. Gallen i Belgien. Arrangøren Felix van den Berg forelskede sig i skandinavisk musik efter en rejse til færøerne og begyndte at sætte små events op for bands fra de nordlige breddegrader. Sidste år gik ROSA –  Dansk Rock Samråd med ind i samarbejdet og de enkelte koncerter udviklede sig til en mini festival. Læs mere om festivalen her!

Fyldte huse i St.Gallen


ROSA i tæt samarbejde med ny schweizisk festival

Schallgrenzen Festival line up på Kulturfabrik Lökse d. 15. dec. 2007:

Said The Shark (DK)
Windermere (DK)
Late Night Venture (DK)
Volvoe (DK)
Juli Kopelle (DE)