Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Popkomm 2007 – en succes der kan bygges videre på

Publiceret

Veto – efterspurgte på Popkomm-standen oven
på koncerten ved den danske showcase.
(Foto) Rasmus Weng Karlsen).
 

Efterdønningerne oven på den succesfulde danske showcase-aften i onsdags kunne stadig mærkes fredag, Popkomms sidste messedag. Personalet på den danske stand fik fortsat  mange henvendelser om de danske bands – og nu ikke bare koncentreret om især Dúné og Veto fra onsdagens program, men også Oh No Ono, der var i ilden torsdag.

– Forskellen fra bare få år siden er, at de interesserede i dansk musik ikke siger “ah” og ligner spørgsmålstegn, når vi fortæler om de danske bands – de kender dem i forvejen, siger Kunststyrelsens Bodil Høgh bl.a. om forespørgslerne på standen.

Og mens Kunststyrelsens folk satte møder op mellem dansk og international branche eller besvarede et rekordstort antal henvendelser (en svag stigning endda i forhold til sidste års store tal) om Popkomms danske navne og dansk musik i det hele taget, kunne f.eks Iceberg Records’ Manfred Zähringer nærmest ikke få tid til at tænde sine obligatoriske cigarer på grund af efterspørgsel og mødeakvitet. Især omkring Dúné.

Manfred Záhringer –  mødeslidt
og Dúné-stolt på standen.
(Foto: Henrik Friis)
 

Gymnasie-bandet fra Skive er i den grad hotte pt. Ikke bare på den danske aften, hvor branchen sværmede om gruppen og dens bagmænd som hvepse omkring et syltetøjsglas – succesen fortsatte torsdag ved den store EMMN-show (European Music & Media Night) udelukkende for branchefolk (2000 stk, red), hvor gruppen spillede en halv time:

Stolt
– Jeg er stolt, sagde Manfred Zähringer. – Både på grund af onsdag, men også torsdag – dér sprang de over deres egen skygge. Overgik sig selv, siger Zähringer, der på forhånd havde været lidt nervøs for hvad alle hans branchebekendtes dom ville være ved EMMN-showet, men som bagefter blev klappet godt og gundigt øm på skulderen af alle kollegerne/konkurrenterne. – Bandet gjorde det bare så godt –  alle de korslalgte branchearme endte med at rocke med i stedet. Så vi solede os lidt, lyder hans mødehæse grin..

Det har også medført øget forespørgsel på bandet – først og fremmest har Zähringer holdt timelange møder med Sony/BMG Tyskland, som meget gerne vil lave kontrakt med gruppen for hele Europa (minus England og Skandinavian) – og ikke ”kun” Tyskland, Østrig og Schweiz som nu.

– Vi er kommet nærmere efter mødet torsdag, og der er kommet mange forslag på bordet, som vi skal videre med. Men vi forlanger også mange penge, og et minimum er, at der skal være noget til bandet bagefter. Ikke kun et forskud som de skal betale af på – de skal have, så de ikke er nødt til at ”arbejde nede hos bageren om to år”, siger Zähringer om forhandlingerne, som fortsætter i den kommende tid. – Det bliver hårdt. Intet er givet. Men det er spændende ting vi arbejder med…

Tillykke
Og så roser Manfred Zähringer – som flere andre – i høje vendinger onsdagens danske fremstød:

Velbesøgt dansk stand anno 2007.
(Foto: Henrik Friis).
 

– Ikke kun fordi det gik godt for vores band. Der er grund til at sige tillykke til MXD: Dén aften er blevet en institution nu under Popkomm, som det bare gælder om at fastholde. Det er en showcase man regner med internationalt, og som bare gør arbejdet så meget nemmere for os danske branchefolk. Stor ros for det. Jeg ved, det er dyrt, men det er helt klart investeringen værd.

MXD’s daglige leder Kristian Riis glæder sig selvfølgelig over rosen og over at udstillingsvinduet for dansk musik fungerer – selv her flere dage efter tales der stadig om eventet:

– Dirk Schade fra Popkomms ledelse kalder det en af de vigtigste showcases på Popkomm i det hele taget, og det er glædeligt. Især fordi vi har valgt at gå vores hel egen vej med selv at leje rammen (Postbahnhof, red.), sammensætte programmet og sætte showet op. Så selvfølgelig er det en tilfredsstillelse, at det er vores eget produkt, der virker – og som genererer så stor interesse fra både branche, medier og ikke mindst det betalende publikum, siger Kristian Riis og fortsætter:.

– Popkomm vil endda gerne udvide samarbejdet og kalder os en samarbejdspartner – og vi kender   hinanden begge veje. Popkomm var jo også til stede på SPOT Festivalen. Men nu må vi se. Det ville da være dejligt, hvis vi kunne præsentere endnu mere dansk musik i femtiden hernede, siger Kristian Riis, der i øvrigt glæder sig over den positive omtale af de danske koncerter ved Popkomm i det hele taget, og at samspillet med standen på messedelen tilsyneladende fungerer rigtigt godt.:

– Jeg hører faktisk kun roser – og i hvert fald går meldingen entydigt på, at alle danske bands uanset MXDs rolle eller ej og uanset fremmøde har spillet godt og gjort en god figur. Og har bekræftet vores høje kvalitets-niveau.