Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

PopKomm: Divine Records – Label night

Publiceret

Labrador: Direktøren på scenen viser vejen.

Mens den danske aften ved årets Popkomm var helliget det bedste fra dansk rock, blev der rundt om i den tyske hovedstad budt på alternativer til genren. Er man til poprock og singer-songwriter, var den intime Bang Bang Club i det centrale Berlin denne onsdag et besøg værd. Tre dansk bands var på plakaten til aftenens show, der var arrangeret af danske Divine Records, der i januar rykkede hele butikken til Berlin for at satse på promovering af danske bands i det tyske. Vi fangede direktør for selskabet, Flemming Borby, til en kommentar inden aftenens koncerter:

– Vi er så vidt jeg ved det første danske pladeselskab, der er rykket 100 % syd for grænsen. Og det er jo selvfølgeligt en fordel at være direkte i miljøet hver dag, frem for at sidde i Danmark og prøve at få nogle ting ud hernede. Det tager tid at få de rigtige kontakter, men det går absolut den rigtige vej. Vores mål for aftenen er at lave pr for både Divine Records og Danmark, og naturligvis for vores bands.

Labrador
Aftenen blev åbnet af direktøren selv, der i selskab med sin guitar gav en god halv times smagsprøver fra Labradors ukomplicerede pop-katalog. Labrador, der i sin tid opstod ud af en del af resterne fra hedengangne Green, der også havde Olesen-Olesen på rollelisten, udkommer med deres tredje album i starten af 2008 og skal følge op på seneste udgivelse, der fik en fin modtagelse i det tyske i 2005. Publikummer var der ikke mange af på den lille klub på dette tidspunkt, men de ca. 20, der var tilstede, hyggede sig i stedets lædersofaer og generelt afslappede miljø.

ISara Indrio udkommer i Tyskland i
denne måned.

Sara Indrio
Næste levende billede fra Divine Records, der også har Moi Caprice og Tiger Baby i stald, var Sara Indrio, der fik stor ros for sit lavmælte andet album ”While We Dream” fra 2006. Det udsendes i Tyskland i slutningen af september og generelt har den smukke dansker med de italienske rødder ganske travlt:

– Jeg har netop lavet en instrumental afslapningsplade, der er tænk som et kvalitetsprodukt i stedet for bare delfiner og bølgeskvulp, i samarbejde med Fridolin Nordsø (producer for bl.a. The Fashion, red.). Og i november skal jeg lave en spansk-italiensk plade bl.a. sammen med Niclas Knudsen (Ibrahim Electric m.fl., red.) og nogle cubanske musikere, fortæller Indrio backstage efter en nærværende og intim optræden.

Efter udsendelsen af sit seneste album i Tyskland venter i december en større solo-turné, der muligvis kunne være blevet endnu større:

– Mit album har fået meget ros hernede, og det er faktisk gået meget nemt med at booke jobs til en turné. I aften er min første koncert i Tyskland, som jeg nu fokuserer meget på, og så må en kommende plade vente til engang næste år.

Steric leverede solide melodier til natteravne.

Steric
Klokken har passeret de 00.45 da sidste band, københavnske Steric, går på scenen for at levere en gang energisk powerpop. Steric vandt DM i Rock tilbage i 1999, men debuterede først sidste år med albummet “No Way Back”, der i år også så dagens lys på det tyske marked.

– Steric var vores første udgivelse da de blev udsendt i april og kom på efterfølgende turné – og var derfor lidt prøveklud. Men det gik egentlig godt – de fik god omtale i pressen, deres video var i rotation på et par tv-startioner, og de var på rotation på DeutschlandFunk – tysklands vistnok eneste landsdækkende radio, beretter Flemming Borby, der tidligere på aftenen forudså, at der nok skulle komme flere mennesker til. Berlinerne skulle bare lige have en chance for at komme sig efter forrige aftens fest. Og ganske rigtigt, da Steric spiller op, er tilskuertallet fordoblet.