Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Slangen i græsset

Publiceret

Under Byen headliner Eye Weeklys showcase
 på Mod Club i Toronto, torsdag  8. marts.

Under Byen pløjer for tiden Nordamerika tyndt i deres tourbus og er blevet lidt af et tilløbsstykke. Bandet skuffede ikke de mange fremmødte ved torsdagens koncert i Toronto.

– – –


Gaffas Henrik Tuxen skriver for MXD fra Canadian Music Week, Toronto
fra 10.-12. marts

 


Forsiden af Torontos toneangivende musikmagasin Eye Weekly prydes i denne uge af en flok løsslupne danskere der slås med sne og overskriften bebuder at Under Byen er kommet til Toronto for at ’play hardball’. Inde i bladet er der et fuldt opslag om Danmarks avantgardiske stolthed, der både har udgivet plade og fået fat i et dedikeret publikum på de nordamerikanske breddegrader, hen over de seneste 6-12 måneder.

Såvel lyd som lys fungerede upåklageligt på
Mod Club, hvilket gjorde koncerten til lidt af
en audio/visuel oplevelse for det fremmødte
 publikum.

 

Ballgame
Og Under Byen gik direkte efter ‘homerun’, da de entrerede scenen i Toronto, og det var tydeligt at publikum var kommet for at ‘gribe efter bolden’, mere end at stå og hænge i baren. Under Byen leverede et tæt, hypnotisk, intenst – og for bandet temmelig rocket – sæt, under upåklagelige lyd- og lysforhold. En stor og flot produktion, som tydeligvis imponerede de mange canadiere der var troppet op, trods bidende kulde udenfor på den tænderklaprende side af de minus 10 grader. En sikker sejr!

Begejstringen under koncerten i Toronto var ingen undtagelse. Rygtet om Under Byens fortræffeligheder har spredt sig i Canada og USA, og turnéen har indtil videre budt på flere udsolgte koncerter og intet show har været besøgt af mindre end 200 betalende tilskuere.

Under Byen på forsiden af det tone-
angivende musik- og underholdnings-
magasin Eye Weekly i ugen hvor Canadian
 Music Week løber af stabelen.

Fedt
MXD fangede cellisten Morten Svenstrup (også kaldet paven) kort efter koncerten.  
– Det var fedt! Vi kunne fornemme, at der var lagt op til noget stort, det var en god koncertsal og lyset virkede godt. Vi kunne mærke på folk oppe foran at de reagerede stærkt på musikken og at de tilsyneladende kendte mange af sangene i forvejen. Koncerterne herovre er rimelige korte i forhold til hvad vi plejer at spille (på Mod Club i Toronto ikke meget over 45 min. red.) og vi har pillet mange af de mere stille numre ud, så det er lidt af en rockkoncert vi leverer, hvilket er passende når der er tre bands på plakaten hver aften, som generelt er tilfældet.

Imponerende transformation
Stuart Berman fra Eye Weekly (som præsenterede aftenens koncert), har skrevet den store artikel om Under Byen, og havde kun lovord til overs for bandet, hvilket han ikke var alene om.
MXD fik også en snak med Co-redaktør på bladet Exclaim (ifølge Stuart Berman Torontos pendant til Gaffa som udtalte:
– Der har været lidt af en hype omkring bandet og jeg kan virkelig godt lide deres nye plade. Men jeg er endnu mere imponeret over at se, at de virkelig er i stand til at transformere deres hypnotiske udtryk på en scene, at de er stand til at ’pull it of’. En ting er at bruge et halvt år i et studie, en helt anden at kunne formidle dit udtryk direkte live. Det kan Under Byen. De er som en slange i græsset der angriber – og slår til når du mindst venter det.

Morten Svenstrup aka ’paven’ jonglerer med
fødselsdagskage i tourbussen i anledning af
Henriette Sennenvaldts 30 års fødselsdag,
hvilket blev behørigt fejret af bandet med
næsten endeløse fælles- og fødselsdags-
sange.

Hvordan vurderer du Under Byens potentiale i forhold til det canadiske marked?
– Da musikken er så speciel, tvivler jeg på at det vil slå bredt igennem. Til gengæld vil det relativt store publikum, de utvivlsomt vil kunne få i tale, være fuldstændigt dedikerede til bandet. Det er godt at de turnerer nu, det er det canadiske publikum forvent med.

På egne præmisser
Jesper Majdall fra Morningside Records har taget turen fra Århus til Nordamerika og fungerer som tourmanager på Under Byens ’Cross North America’-tour.

Trevor Laroque – en synlig
tilfreds label manager i
 minutterne efter, at hans
danske stjernefrø har
 imponeret det kræsne
hardcore publikum i hans
hjemby Toronto.

– Det gode er, at bandet spiller herovre på egne præmisser. Koncerterne er måske sat op i større rammer end bandets status herovre umiddelbart berettiger til, men det er gået godt og det har været fantastisk at få lov til at spille steder som fx Museum Of Fine Arts i Boston og i Bowery Ballroom i New York. Trevor Laroque fra Paper Bag Records som har skrevet kontrakt med bandet for Canada og USA har gjort et kæmpe forarbejde, som har virket efter hensigten, siger Majdall..