Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

SPOT-afkast: Syv danske bands til irsk festival

Publiceret

Marybell Katastrophy fra årets
SPOT-åbning. Nu skal gruppen til
Irland.
(Arkivfoto: Michael Ersted).

 

Allerede på SPOT Festivalen gav repræsentanter fra den irske Hard Working Class Heroes festival deres kærlighed til kende for dansk musik, og greb straks fat i El Ray. Nu er yderligere seks danske navne blevet sat på plakaten (fem af dem fra SPOT) til festivalen, der foregår i Dublin 28.-30. september.

Det gælder Oh No Ono, Murder, Marybell Katastrophy, The Floor Is Made Of Lava og A Kid Hereafter – samt The Elephants.

I det hele taget må man sige, at festivalen har fået øjnene op for skandinavisk musik: i alt 15 nordiske acts er på programmet (der i blandt svenske The Concretes, hvis deltagelse også er en direkte udløber af SPOT). Hard Working Class Heroes-festivalen har da også med deres egne ord kaldt det  en “Scandinavian Invasion”.
 
– Det er vel endnu et eksempel på at SPOT er blevet et ideelt centrum for formidling for nyere dansk musik, og det sætter en positivt streg under den udvikling af det internationale netværkssamarbejde, som ROSA har været initiativtager til igennem mere end 15 år, siger SPOT’s og ROSAs leder Gunnar Madsen.

Hard Working Class Heroes er Irlands svar på SPOT, og er en tre-dages showcase-festival, der huser godt 100 (fortrinsvis) irske upcoming bands.