Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Stadionrock i intime omgivelser

Publiceret

Grand Avenue leverede
stadionrock-lyd og -attituder i
intime omgivelser.

Grand Avenue havde den tvivlsomme fornøjelse af at være et af de allerførste bands på Popkomm. Allerede 20.15 onsdag aften trådte de op på scenen på Club 23, og på dette tidspunkt var klubben næsten tom. Imidlertid indfandt sig i løbet af den næste halve time cirka 75 personer – hvilket fyldte rummet nogenlunde halvvejs ud – og de blev stort set alle hængende.

Grand Avenue spillede da også, som om de stod foran en fyldt sal på et meget større sted. Deres let pompøse og meget præcist spillede guitarrock med mange ørehænger-omkvæd kom langt ud over scenekanten. Især guitarist Niels Kristian Bærentzen og forsanger Rasmus Walther Hansen var karismatiske med henholdsvis heftige sving med guitaren og et jerngreb om mikrofonen. I sangen ”Closer” kom Walther Hansen da også, meget apropos, helt tæt på publikum, da han hoppede ned fra scenen og ud blandt tilskuerne. Et enkelt, men effektivt kneb, der vakte stor begejstring i salen.

Udkommer i 25 lande
Inden koncerten fangede MXD bandet til en kommentar om deres forventninger til den tyske koncert og gruppens kommende udlandseventyr. For Grand Avenues seneste, tredje album ”The Outside” er på vej til at blive udsendt i omkring 25 lande. Guitarist Niels Kristian Bærentzen fortæller:

– For halvandet år siden fik vi en engelsk manager, Alistair Norbury. På det tidspunkt var vi trætte af, at vi ikke rigtigt var kommet ud i andre lande end i Danmark, efter to album. Men Alistair har virkelig trukket i nogle tråde med det resultat, at vores seneste album udkommer i Tyskland 19. oktober og også snart i blandt andet Østrig, Schweiz og Sydøstasien – og i USA som download. Vi har også fået en tysk booker, XWhyZ, og det er så dem, der har sat denne koncert op. Vi har også haft en sang med i den amerikanske tv-serie ”Kyle XY”, der er ret stor i USA, og i den engelske kortfilm ”Cash Back”. For nylig spillede vi også i Kina på opfordring fra en tidligere EMI-chef i Sydøstasien – i øvrigt med Hennesy Cognac som rejsesponsor.

– Næste skridt er livejobs i Tyskland og Schweiz inden jul, og så en længere tysk turné til foråret. Vi forventer os meget af Tyskland, som jo er verdens tredjestørste musikmarked efter USA og England. Men for os er det egentlig lige meget, om vi har et publikum i Danmark, England, Tyskland eller Kina. Bare folk kan lide os, så er det lige meget, hvor i verden de befinder sig.

Grand Avenues engelske manager
Alistair Norbury forbereder
fremstød i Tyskland, Schweiz,
Østrig, USA og Sydøstasien.

Ikke dovne
Manager Alistair Norbury supplerer:

– Jeg blev inviteret til at se dem i London for halvandet år siden til en koncert, de selv arrangerede med henblik på internationale branchefolk. Jeg har gode kontakter på den internationale afdeling af EMI, Grand Avenues pladeselskab i Danmark, og jeg fik sendt deres album til en lang række lokalafdelinger af EMI rundt om i verden. Uden at spørge, om de ville signe dem, men bare for at høre, hvad de syntes. Det viste sig, at 25 lande meldte positivt tilbage, og nu er bandet så på vej ud i alle de lande. Normalt kan et band på en lokalafdeling af et multinationalt selskab ellers ikke tage det som en selvfølge, at moderselskabet vil forsøge at få dem videre ud i verden.

Hvilke kvaliteter synes du, Grand Avenue har?
– Først og fremmest fortrinlig sangskrivning. Derudover er de teknisk dygtige, de er et godt liveband, og så arbejder de hårdt for sagen. Musikbranchen er som bekendt i økonomisk krise i disse år, og så er der ikke plads til de dovne – uanset om det gælder musikere eller branchefolk.