Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

TRANSPORTFORLØB VED TURNÉER I UDLANDET

Publiceret
Trust SAS Cargo er gået aktivt ind og støtter MXD via DMU. Det betyder blandt andet, at Trust gerne vil give de danske bands nogle fordelagtige løsninger, når de skal til udlandet. Enhver transportopgave er unik. Trust har bevidst valgt at fokusere på specialfragt. Dette indebærer bl.a. transport af skrøbelige musikinstrumenter.På denne side kan du læse om, hvad I skal være opmærksomme på, når I skal sende jeres gear af sted. Der kan være forhold omkring fortoldning og indpakning, som er vigtige at få ordnet, og som du måske ikke kender til. I kan også kontakte Michaela Nielsen hos Trust for et fordelagtigt tilbud og råd på tlf: 3232 2768 eller E-mail: michaela.nielsen@sas.dk . Husk at referere til MXD.

Overvejelser man bør gøre sig, inden man beslutter, hvordan instrumenterne skal transporteres:

Pakning
Kan jeg selv foretage pakning, så det kan tåle håndtering i lufthavnene? Er der regler for indførsel af træemballage i modtagerlandet?

Carnet
Hvis sendingen skal retur igen, kan det være en stor fordel at få et carnet udstedt. Det letteliggør toldprocessen og frigør sendingen for told og moms ved ankomst samt ved returnering af sendingen til Danmark. Dog er ikke alle lande en del af carnet-ordningen og værdien af instrumenterne spiller også en væsentlig faktor i beslutningsprocessen.

Transportforsikring
Hvis en sending har en højere værdi end USD 20,00/kg, anbefaler vi, at der tegnes transportforsikring. Ovennævnte værdi er den maksimale skadesdækning, man kan kræve fra et flyselskab. Transportforsikring dækker ved skade såvel som bortkomst. Transportforsikring kan udelukkende tilbydes, hvis sendingen er professionelt pakket.

Værdigods
Alle sendinger med en værdi over USD 1000,00/kg er klassificeret som værdigods (valuable cargo). Hvis sendingen bliver booket som valuable cargo hos luftfartsselskaberne, bliver den behandlet herefter. Indenfor valuable cargo konceptet bliver sendingen opbevaret i pengeskabe i alle lufthavne og bliver separat kørt ud/afhentet ved flyet. Der er også høje sikkerhedsforanstaltninger omkring indlevering/udlevering af sendingen.

Fortoldning og håndtering ved ankomst
Ved ankomst af instrumenterne i modtagerlandet, skal sendingen fortoldes. Det gælder for alle sendinger, som bliver fragtet udenfor EU. Det gælder i princippet også, hvis sendingen fragtes med passageren som baggage. Vores verdensomspændene netværk sidder klart til at foretage fortoldninger for jer samt forestå håndtering og levering af sendingen til jer.

Returnering af sendingen
Ved afslutning af koncerten skal sendingen igen pakkes ned og returneres til Danmark (eller måske videresendes til næste stop på turnéen). Igen spiller faktorer som afhentning, booking af sendingen til luftfartselskaberne, toldprocedurer og generel håndtering ind.

Betaling
Betaling sker forud for afsendelse af sendingen fra Danmark. Dermed bliver der ingen uforudsete udgifter for bands’ene og de skal ikke have penge op af lommen til diverse agenter, flyselskaber, toldmyndigheder o.s.v. undervejs.

Hos Trust kan vi tilbyde vores service til jer omkring håndtering af logistikprocessen ved koncerter og turnéer. Der vil altid være en kontaktperson hos Trust Danmark som kan kontaktes mens I er på turné.

Kontaktdetaljer:

Trust
Petersdalvej 1,
2770 Kastrup

Att: Michaela Nielsen
Tlf: 3232 2768
Mobil: 4132 2768
E-mail: michaela.nielsen@sas.dk