Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Tre overbevisende koncerter lukker dansk Eurosonic-deltagelse

Publiceret

Heftig og vred optræden fra The Psyke Project på
Minerva
Foto: Mik Stegger

Hardcore-kvintetten The Psyke Project var første danske indslag i fredagens program på den hollandske branchefestival Eurosonic. Fra Academie Minervas Cantina-scene fyrede københavnergruppen et forrygende show af, hvor selv et bristet stortrommeskind ikke kunne lægge en dæmper på den intensitet og fremdrift, som bandet lagde for dagen. Der var en støt tilgang af publikum under hele bandets showcase, og efter 45 stramt spillede minutter kunne medlemmerne takke af overfor en imponeret og begejstret menneskestime.

Trommeslager Rasmus Sejersen forklarede efter koncerten, at bandet ikke havde haft de store forventninger til fremmødet til den ret tidligt placerede showcase.

– Vi var spændte på, om der ville komme nogen mennesker, og i starten så det ikke ud til at der ville være så mange, men så fik vi vist pisket en stemning op.

Han uddybede, at bandet har fået hård hud af at turnere i ind- og udland.

– Vi har efterhånden prøvet det med at spille for få mennesker den ene dag og mange mennesker den næste, så den slags stopper os ikke. Vi kan bare godt lide at spille.

Nyt udspil
Rasmus Sejersen nævnte desuden at bandet tidligere har prøvet at spille showcase for et publikum, der udelukkende bestod af journalister, og at medlemmerne er meget glade for de muligheder for at nå et publikum fra branchen, som den slags events medfører.

Aftenens koncert lå i forlængelse af arbejdet med nyt album, og den meget sikre aflevering af materialet er resultatet af intenst slid i øvelokalet med at få det nye materiale til at hænge sammen. Bandet forberedte sig på Eurosonic-besøget ved at invitere europæiske branchefolk til koncerten med henblik på at få det nye album afsat til nye markeder.

– Vi har fundet ud af, hvem der skal udgive albummet i Skandinavien, og det bliver snarest offentliggjort, sagde Rasmus, der så aftenens koncert som et rigtig godt visitkort i forhold til brancherepræsentanter fra resten af verden. Bandet tager på Danmarksturne i marts måned og spiller desuden løbende koncerter i Europa resten af 2007 med vægten lagt på efteråret.

The Broken Beats rev publikum
med sig på Shadrak
Foto: Mik Stegger

The Broken Beats
På spillestedet Shadraks øverste etage havde The Broken Beats fået klemt samtlige orkesterets syv medlemmer ind på den lille hjørnescene, der skulle være platform for deres tre kvarter lange rendezvous med festivalpublikummet. Pladsmangelen og en let kaotisk lydprøve under tidspres kunne dog ikke tage humøret og gejsten fra den Århus-baserede gruppe, der viste en udstråling og spilleglæde, som andre bands må misunde dem.

Energien fra bandet med den karismatiske forsanger Kim Munk i spidsen smittede i høj grad af på publikum i det tæt befolkede rum, og der var ingen tvivl om, at bandets skæve, country-påvirkede musik faldt i smag i det hollandske. Selv mente Munk efter koncerten at det var svært at løbe fra bevidstheden om, at det var en branchefestival han og bandet spillede på.

– På den ene side forventer man af sådan en optræden at man bliver verdensberømt, men samtidig ved man jo godt, at det ikke er sådan tingene foregår.

Bandet har spillet showcases før, og tilstræber at behandle dem som regulære koncerter, hvor der optrædes uden tanke for om publikum er branchefolk eller ej. Kim Munk havde da heller ikke noget at udsætte på aftenens publikum.

– Et showcasepublikum kan godt være ret stift at spille for, men jeg synes at publikum har i aften gav den energi igen, som vi sendte ud til dem. De var meget på.

The Broken Beats vender efter yderligere et par koncerter i Holland hjem til Danmark, hvor arbejdet med næste album allerede er i gang.


Dúné i selvsikker form på Vera
Foto: Frank Steffensen

Dúné
Udenfor spillestedet Vera ventede en pæn portion publikummer ved midnatstid på dørmandens barmhjertighed. Der var da også noget at komme efter indenfor dørene: Det syv m/k stærke Dúné leverede 45 minutters intens og superenergisk elektrorock. Det fyldte spillested oplevede bandet forsvare den profil, der har verseret på den danske musikscene på det seneste: Et band der i den grad forstår at indånde 7 instrumenter og udånde en eksplosiv rockstorm. Dét gik der ikke lang tid før publikum indså og lod sig rive med.

– Det var rigtig godt, der var mange mennesker. Man kunne se, de havde det godt. Og der var kun lukket en passende mængde folk ind, så der var plads til at udfolde sig. Og så var der jo nogle entusiastiske publikummer oppe foran, som i starten sikkert tænkte hvad er nu det for noget vi skal se, men lidt efter lidt rockede de simpelthen bare med, fortæller Mattias Kolstrup.

Rockdrømme i opfyldelse
Det unge Skive-band har spillet sammen i 6 år, og inden for det seneste år er der for alvor kommet kød på karrieren for de syv musikere, der også har gymnasiet at se til ved siden af musikken. Men de har i den grad slidt og arbejdet hårdt i øvelokalet for at finpudse formen, hvilket har givet pote for bandet, der allerede har opnået hvad mange bands kun kan drømme om.
Stjernenøkker er dog langt fra noget, man kan beskylde bandet for at lide af. Medlemmerne ser udviklingen i et realistisk lys og tager tingene afslappet.

–    Vi er jo meget nede på jorden, forklarer Mattias Kolstrup om succesen.   -Ja, vi forholder os faktisk roligere end vores venner gør, supplerer Cecilie Dyrberg, der spiller keyboard i bandet.

Dúné har i løbet af det seneste år spillet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland og England. Og det næste skridt for bandet er at fuldende deres debutplade. Vokalen skal indspilles om to uger, og efter udgivelsen skal de spille jobs i Danmark og Tyskland.

Og den energiske forsanger Mattias Kolstrup indså tidligt han ville være rockmusiker. Han ser sig selv inspireret bl.a. af Thomas Troelsen, Iggy Pop og Mick Jagger, en musiker hvis vitaminrige sceneform, han blev enormt imponeret over ved Rolling Stones i Horsens.
Drømmen om rockfremtiden begyndte tidligt for Mattias – Da jeg var helt lille, var mine store idoler mine storebrødre der spillede i et band. Og siden jeg var 10 har jeg villet være rockmusiker, fortæller han og tilføjer, at selvom bandet er ungt og det professionelle musikliv, med alt hvad det indebærer, nu ligger på lur. Så har de sikret sig kontrol. -Vi har utrolig meget selvbestemmelse, fx udgiver vi pladen 50/50 og så på vores eget sublabel til Iceberg Records, fortæller han.

USA i sigte
Storebroren til Mattias, Jeppe Kolstrup, trådte for ca. 4 år siden til som manager for bandet i Norden.
– Jeg havde selv lavet en masse management omkring mit eget band. Og jeg synes efterhånden, det var sjovere end at lave musikken osv. Så jeg begyndte at finde jobs til dem, og så tog det ene det andet, og nu står vi her, fortæller han og røber at Dúné arbejder på at komme til Los Angeles, hvor den anerkendte branchefestival Musexpo løber af stablen sidst i april. Det skyldes bl.a. kontakten til radiomanden og A&R Worldwide-direktøren, Sat Bisla, der så bandet til SPOT Festival 2006. Men det kan måske blive svært for Dúné at slippe for skolen, mens Musexpo står på, forklarer Jeppe Kolstrup, men han er dog fortrøstningsfuld omkring både gymnasieforpligtelsen og muligheden i USA: – det ser meget lyst ud, slutter han.

Eurosonic Festival har i løbet af de to festivaldage budt på 5 danske indslag. Kvaliteten var ikke til at tage fejl af. Oh No Ono, Alice Rose, The Psyke Project, The Broken Beats og Dúné: Alle indslag leverede overbevisende optrædender på velbesøgte spillesteder.