[DEADLINE FOR REGISTRATION: 2. DECEMBER] CRASH COURSE IN THE SUB-SAHARAN MUSIC MARKET

Udgivet
26.11.2020

CRASH COURSE IN THE SUB-SAHARAN MUSIC MARKET

I 2020 forventes regionen syd for Sahara (Sub-Sahara) i Afrika at udgøre en økonomi på samlet set 2.000 milliarder US dollars, hvilket er på niveau med Ruslands økonomi. Herudover er regionen hjemsted for omkring 14% af verdens samlede befolkning – dvs. mere end én milliard mennesker.

Ifølge IFPI’s seneste “Global Music Report” steg omsætningen af indspillet musik i Afrika og Mellemøsten med 15,9% til 101 millioner US dollars i 2019.

Bliv introduceret til markedet af chefen for IFPI’s nye kontor i Afrika

MXD kan via NOMEX-samarbejdet (dvs. samarbejdet mellem de nordiske musikeksport-kontorer) tilbyde 20 personer fra den danske musikbranche deltagelse i et online crash-course i det hurtigt voksende musikmarked i Afrika, Sub-Sahara. 

Online-seminaret er arrangeret af Export Music Sweden, som har inviteret Angela Ndambuki, Regional Manager for IFPI’s første kontor i Afrika, til at introducere musikbranchen i de nordiske lande for vækstmulighederne på det afrikanske kontinent. 

Hvornår: 4. december 2020 kl 10:00 (CET)
Hvor: Zoom (digitalt)
Hvem kan deltage: Der er 20 pladser til danske deltagere efter først-til-mølle princippet. Ved stor interesse forbeholder MXD sig dog ret til også at udvælge deltagere efter relevans. Derfor: Angiv (med 2-3 linier), hvis du har aktuelle projekter eller planer for musikeksport til landene i regionen.
Hvordan deltager du: Oplys navn, efternavn, e-mail samt hvis du skulle have aktuelle projekter eller planer vedrørende Sub-Sarah på denne formular inden d. 2. december.

Om IFPI’s nye kontor i Afrika

Med base i Nairobi, Kenya, drives det nyåbnede kontor af Regional Manager, Angela Ndambuki. Angela Ndambuki kommer til at arbejde med regionens 46 lande og med blandt andet at fremme værdien af indspillet musik, arbejde for musikselskabers rettigheder og udvide den kommercielle brug af indspillet musik.  

I en kommentar til oprettelsen af det regionale kontor udtalte IFPI’s administrerende direktør, Frances Moore: ”Afrika syd for Sahara har et utroligt spændende og varieret musiklandskab. Åbningen af vores kontor i Nairobi viser IFPI’s fokus og engagement i regionen og vil gøre os i stand til bedre at kunne fremme de problemer, der påvirker den lokale pladeindustri og støtte den fortsatte udvikling af musikmarkedet i disse lande.”

Angela Ndambuki

Om Angela Ndambuki

Angela Ndambuki er den tidligere administrerende direktør for Performers’ Rights Society of Kenya (PRISK), der, ligesom Koda gør det i Danmark, sikrer betaling til musikkens skabere i Kenya. Angela Ndambuki var med til at etablere organisationen i 2009. 

Ndambuki har en omfattende erfaring i strategisk beslutningstagen og lederskab og er uddannet i ophavsret ved University of Edinburgh. 

I 2018 blev hun anerkendt som en af the 100 Most Reputable Africans by Reputation Poll for hendes arbejde for at fremme god virksomhedsledelse og for at styrke ophavsretten og andre menneskerettighedsinteresser. 

Om IFPI

IFPI er musikselskabernes rettigheds- og brancheorganisation. IFPI sikrer blandt andet at ophavsretlige kompensation kommer frem til musikselskaberne og kunstnerne, når en indspillet sang er blevet brugt. IFPI’s medlemmer består af ca. 1300 større- og uafhængige musikselskaber i næsten 60 lande. De har desuden tilknyttede branchegrupper i 56 lande. IFPI’s mission er at fremme værdien af indspillet musik, arbejde for pladeproducenters rettigheder og at udbrede den kommercielle brug af indspillet musik til flere markeder. 

I 2019 arrangerede IFPI sit første møde i Nairobi med et formål om at forbedre forholdet til licens- og musikselskaber i Afrika, herunder Kenya, Nigeria, Uganda, Sydafrika, Botswana og Ghana. Målet med mødet var at skabe en platform for markedsføring og implementering af branchens metoder men derudover også at muliggøre en fortsat dialog mellem IFPI og afrikanske licens- og musikselskaber.

 

Redigeret
26.11.2020