Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Belgien tog en bid af Maria Timm

Publiceret
Maria Timm for fulde huse i Belgien. (Foto: Sara Krogager)

Maria Timm for fulde huse i Belgien. (Foto: Sara Krogager)

Onsdag 10. februar mødtes Maria Timm og band (Ulrik Horatio Lind, Rune Kristensen og Carla Hauge) på Århus havn, pakkede tourbussen med instrumenter og kufferter og satte kursen mod Bruxelles. Efter en 14 timers lang køretur ad de tyske motorveje ankom de, om end lidt forsinket til det store Radiohus i Bruxelles, hvor Maria skulle give et interview og indspille halv akustiske versioner af numrene ”Dirty Place” og ” Did you get it”.

Maria Timm gav et interview til ”Radio1”, numrene blev indspillet hurtigt, og smertefrit og sidst men ikke mindst indtalte Maria Timm på bedste vis ”Hello this is Maria Timm and you are listening to Studio Bruxelles”.

På spillestedet Cactus i Brügge blev Maria Timm og band modtaget med kyshånd. Lydprøven gik smertefrit, og bandet nåede tiltrængte bad,  inden de blev hentet af en chauffør, der kørte dem til en lille hyggelig restaurant, hvor aftensmaden blev serveret.
Ved ankomsten tilbage på Cactus blev det fortalt, at der var solgt en masse billetter i forsalg, og der var fuldt hus, da Maria Timm gik på scenen.

Da trommerytmerne startede og Maria Timm indtog scenen i knaldrød kjole og med bassen om skulderen dæmpede snakken sig, og det var tydeligt, at alle var kommet for at høre den danske sangerinde. Og hvis Maria Timm på nogen måde havde været i tvivl om publikums begejstring, endte det brat med det bifald, hun fik, da hun fortalte om den lange køretur og den hektiske dag, hun og bandet havde kæmpet sig igennem for at kunne spille for dem i aften.

Med lethed og nærvær spillede Maria Timm og band sig igennem aftenens koncert. Publikum var glade, hvilket tydeligt viste sig ved merchandise-boden efter koncerten. Der blev købt masser af plader og t-shirt, og alt skulle signeres af Maria Timm. Faktisk gik flere forgæves til boden, da alle medbragte cd’er var blevet solgt efter kun tyve minutter!

Senere på aftenen gik turen tilbage til Bruxelles, hvor en tiltrængt nattesøvn ventede. Og efter et par gode grin og øl gik hele holdet omkuld.

Maria Timm til den anden koncert på mini-turnéen i Belgien. Også her var der mange mennesker. (Foto: Sara Krogager)

Maria Timm til den anden koncert på mini-turnéen i Belgien. Også her var der mange mennesker. (Foto: Sara Krogager)

Succes i Bruxelles
Næste stop på touren var fredag aftens koncert på koncertstedet Ancienne Belgique i centrum af Bruxelles. Et stort spillested med flere koncertrum.
Igen var beskeden, at der var solgt mange billetter, og man forventede fuldt hus, hvilket løftede stemningen i den – efter gårsdagens strabadser –  lidt trætte trup.

Inden aftensmaden skulle Maria Timm indspille en akustisk version af ”Dirty Place” i et filmstudie. Videoen blev så lagt på nettet, så aftenens publikum havde mulighed for at se, hvad der ventede dem.

Efter opvarmningsbandet Teme Tan havde fået publikum i godt humør, gik Maria Timm på scenen. Også denne aftens koncert gik strålende. Store bifald og sjove kommentarer fra såvel publikum som Maria selv gav en opløftet stemning. Dog var skuffelsen stor, da Maria må meddele at alle cd’erne blev solgt ved koncerten dagen før. Men da Maria i stedet lovede at komme igen snarest muligt for at spille flere koncerter, syntes alt at være tilgivet. I hvert fald blev der signeret lige så mange t-shirts og lp’er efter koncerten, som aftenen før.

Et par timer senere da bilen igen var pakket – blev næsen vendt mod nord. Og hvis Maria ikke selv havde forventet denne succes i Belgien, så ved hun nu, at der er masser af hjerterum og musikelskere, der glæder sig til at høre mere fra hende.
Lige så lækkert som den belgiske chokolade smelter på tungen, lige så stort et aftryk må Belgien have sat i Maria Timm.