Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Danish Dynamite SXSW Day Party

Publiceret

I næste uge valfarter en stor del af verdens musikbranche til Austin i Texas. Austin er ikke bare Texas’ hovedstad, men også selvudnævnt ”Live Music Capital of the World”. Og de har noget at have det i!

Ikke mindst i næste uge hvor den årlige kæmpemæssige branche festival South By SouthWest (SXSW) løber af stabelen. Alt i alt kommer officielt 1800 bands til Austin for at spille i dagene 17. – 21. Marts – men uofficielt mange flere!. Danmark bidrager i år med hele 16 bands!

Det danske SXSW landshold ser sådan ud:

Efterklang, Slaraffenland, Oh No Ono, Høgni Lisberg, Tone, One-Eyed Mule, Mads Langer, The Asteroids Galaxy Tour, Kashmir, WhoMadeWho, Spleen United, Choir of Young Believers, The Good The Bad, The Migrant, Kissaway Trail og CallmeKat.

For andet år i træk står bandet Slaraffenland bag en event på SXSW, der skal sætte fokus på dansk musik. Den danske mini-festival på den store festival har 14 bands på programmet og bliver kaldt Danish Dynamite Day Party. Eventen er støttet af MXD (Music Export Danmark), og afvikles endvidere med hjælp Roskilde Festival og Jack Daniels Danmark. Slaraffenland spiller selv for 4. gang på SXSW i Austin.

Den danske event er et såkaldt Day Party – et begreb, der dækker over en mere uformel koncertform, som er meget udbredt på SXSW. Det er meget normalt, at bands spiller mange gange i løbet af festivalen – altid på mindre scener, hvor det er nemmere at komme tæt på både publikum og de mange branchefolk.

Se mere om de danske bands’ program på SXSW på denne hjemmeside.