Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk fest for trætte hollændere

Publiceret

Shaka Loveless kaster sin kærlighed på de hollandske
tilhørere.

Danske Gypsies fik æren af at afslutte det internatonale program på Eurosoinic-festivalen med en koncert kl. 00.30 på det store, industrielt designede spillested Gran Theatre i hjertet af Groningen.

Sekstetten er bedst kendt som tidligere backingband for Outlandish, noget som kan bruges i promoveringen af gruppen ude i den verden, som er målet for det velspillende kollektiv, ifølge Kristian Nyholm fra gruppens pladeselskab Superstar Music. Ham snakkede vi med før koncerten:

– Gypsies har fra dag 1 været et internationalt projekt for os. Og forståelsen af linket mellem Outlandish og Gypsies går ret klart igennem rundt omkring. I øjeblikket arbejder vi på en samlet pakke, de kan bruge alle steder uden for Danmark, og der er Eurosonic et af elementerne.

Og umiddelbart ligner og lyder Gypsies heller ikke som et typisk bud  på en ”Scandinavian sound” med deres dansable mix af hiphop, soul, rock og pop – ikke ulig The Roots eller N*E*R*D – og med de to energibundter Benjamin Kissi og Shaka Loveless, der mere ligner noget fra den amerikanske West Coast-hiphop, i front.

Især sidstnævnte formåede at stjæle fokus med sin drengede charme og direkte kontakt til publikum. Dem var der en god portion af, om end trætheden efter to dages festival tydeligvis satte sit præg, hvorfor det kun var de forreste rækker, der var rede til at følge Gypsies festlige narrestreger hele vejen.

Energiniveauet var umage højt koncerten igennem.

Stærke live
Gypises debuterede i efteråret med albummet ”One Hand Up” i Danmark, bl.a. med et pænt radiohit med singlen ”Part Of Me” til følge –  og det er det album, der nu skal videredistribueres til resten af Europa. Det er dog live, at de meget enkle kompositioner for alvor kommer til deres ret, som til SPOT Festival sidste år, hvor Gypsies leverede et hæsblæsende show. Faktisk netop den koncert, der overbeviste de hollandske bookere om, at Gypsies skulle spille til dette års Eurosonic.

Og selv om publikum ved nattens koncert aldrig helt kom op i samme omdrejninger som det hyperenergiske band, så burde Gypsies spidskompetencer som utæmmelige energibomber med en utømmelig kasse af hooks, i hvert fald stå lysende klar for enhver interesseret booker. Og som Kristian Nyholm fortalte, er Gypsies allerede fornuftigt organiseret og efterspurgt i Europa:

– Vi har en publishing deal med 30 kontorer world wide via Wilhelm Hansen i Danmark og Music Sales internationalt. Vi har den seneste tid været i Køln og London og aflevere shovcases, og specielt i London var der virkelig god respons. Så vi snakker bl.a. med engelske og tyske labels i øjeblikket.

GYPSIES
Eurosonic – Grand Theatre Main Stage, fredag 11. januar