Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk med international appel

Publiceret

Mark Lusty (t.h.) med Christian Rosén.

Mark Lusty, Reverb Records:
– Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal, og så handler meget af det om at være på det rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt.

Mark Lusty arbejder blandt andet sammen med Kenneth Bagers label, Music For Dreams. På billedet er han flankeret af Christian Rosén fra Lifted House, der er management for Ida Corr og Camille Jones.

– Fremgangen skyldes, at den danske elektroniske og club-scene har investeret i kvalitet over en lang årrække, forklarer han.

Denis Docland.

Denis Docland, ID&T:
– Nu har jeg fulgt den danske scene gennem 17 år, som er født op gennem Oliver Zähringer og de andre. De gør det godt. Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

Denis Docland og ID&T laver blandt andet Sensation White-koncerterne, der i 2009 bliver afholdt 21 gange og trækker 400.000 gæster. I alt har ID&T omkring 10 brands, som kommer op på mere end en million gæster til indendørs-events. Flere af aftenens medvirkende deltog i Sensation White i Parken i København i 2008, mens Camille Jones deltog i nytårsfesten i Sidney for tre uger siden.

– Kenneth (Bager) og Jacob (Morjac/The Montanas) kunne helt klart være emner til vores events. Det samme kunne Mike Sheridan. I stedet for at fokusere på labeling, så er Danmark karakteriseret ved at fokusere på produktivitet, og kreativiteten er basis for den udvikling.

Thomas Rohde, Music Export Denmark:
– Vi er glade for at se, at Danish Dance Music Export kan gøre det muligt at afholde sådan en dansk aften for club-scenen. Vi har tidligere i MXD-regi holdt mange branchefestivaler for rock-scenen, og nu er turen kommet til club-scenen. Vi har været med til at hjælpe DDME på vej i de fire år, det har været undervejs, så det er godt at se, at de kan løfte opgaven og skabe en fest og en buzz omkring dansk musik som brand.

L.P. Støvring.

L.P. Støvring, Danish Dance Music Export (som han driver sammen med Oliver Zähringer fra Big Star Records):
– Det er for tidligt at sige, hvordan de medvirkende branchefolk reagerer. Der går lidt tid, inden vi kan se de konkrete resultater, men umiddelbart gik det overalt forventning. Den største hype på Midem var ikke på en plade, men på vores fest. Der kom nogle gode folk fra de engelske pladeselskaber, som er keyplayers på det marked.

De 200 branchefolk var udvalgt blandt en gæsteliste-forespørgsel fra mere end 600 personer, oplyste Oliver Zähringer ved festens start. De ”rigtige” mennesker var håndplukket og på plads til den semi-formelle showcase-festivitas.

– Selvom den danske elektroniske scene har været bygget op over mange år, så har den aldrig været så vibrant som nu. Der er så meget god musik at tage af lige nu, som ligger på hitlisterne rundt omkring i verden. Ida Corr, Camille Jones og Rune RK (hvis version af ”Calabria” med Natasja blev downloadet 800.000 gange i USA i 2008, red.). Vores mål er at få introduceret artister og labels til hinanden, og på den måde var det en succes, fortsætter L.P. Støvring, der normalt har rejst i DDME-regi til club-scenes hovedstæder i Miami, Ibiza og Amsterdam.

– Vi har kørt DDME siden 2003, hvor vores primære arbejde har været på messer, hvor vi har uddelt skræddersyede samplere og repræsenteret den danske club-scene. Vi kontakter en masse producere selv for at sammensætte de rigtige compilations, men alle er i princippet velkomne til at sende tracks ind.