Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Danske Reeperbahn-rekorder

Publiceret

Indians på Indra-scenen - klar til SPOT On DenmarkAf Peter Krogholm: Dansk musikbranche satte rekord med 17 bands på programmet til dette års Reeperbahn Festival i Hamborg, og på det legendariske spillested Indra satte Music Export Denmark rekord med 220 tilmeldte branchefolk fra ud- og indland til Danish Night.

Bortset fra der ikke blev spillet højt nok efter Rangleklods’ mening og ønsker, da han lukkede og slukkede festen, var der ikke mange fingre at sætte på det årlige danske arrangement under Reeperbahn Festival i Hamburg. Det var tredje gang, MXD indtog det gamle Beatles-spillested Indra med branchereception og musik, som i år blev leveret af The Floor Is Made Of Lava, Asbjørn, Indians og bemeldte Rangleklods, og det blev en ualmindeligt velbesøgt affære over 220 danske og udenlandske branchefolk, propfyldt sal til alle fire koncerter og kø ned ad gaden.

Der var masser af tilskuere til de fire danske navne.

Der var masser af tilskuere til de fire danske navne.

Det nye danske stjerneskud, Indians alias Søren Løkke Juul (tidl. Let Me Play Your Guitar) var første indslag på scenen med en veludført times drømmende indiepop. Siden han spillede sin første koncert i København i februar og udgav sin debutsingle Magic Kids i april, er det kun gået i den rigtige retning, og for ganske nylig – blot et år efter han skrev sin første sang som Indians – underskrev han en pladekontrakt med det hæderkronede selskab 4AD, der efter planen udgiver debutalbummet i starten af 2013.

– Det er gået stærkt, men det er en fantastisk rejse. Jeg er meget taknemmelig for, at folk gerne vil til en Indians-koncert, ligemeget hvor i verden vi spiller. Det er stort, og når året er omme, har jeg spillet omkring 80 koncerter rundt i verden siden april. Det er hårdt arbejde, men det er, når jeg står på scenen, jeg har fri, fortæller Juul, hvis rygte var med til at trække folk til truget – heriblandt Jérémy Zelnik fra franske Naïve Records, som havde fået Indians anbefalet varmt aftenen før, og Bastian Küllenberg fra det tyske Intro Magazine.

Bastian Küllenberg

Bastian Küllenberg

– Jeg kendte Rangleklods og The Floor Is Made Of Lava i forvejen, men jeg er her for Indians. Det er aftenens vigtigste band, fortalte Küllenberg, der var en del af den jury, som udvalgte bands til SPOT On Denmark i Köln sidste år, hvor Rangleklods også var blandt de optrædende.

Selv var Søren Løkke Juul meget godt tilfreds med koncerten:

– Det gør mig stolt at spille en dansk showcase i Tyskland, og det føles som at være hjemme i trygge rammer for en stund. For mig handler det om, at have en god oplevelse med publikum. Musik er magi, og det er hver gang et mål, at få det magiske til at ske. Det sker sjældent, men det var tæt på i aften.”

Nordeuropas mest interessante musikscene
Før vi nåede så langt, var der traditionen tro reception med grillede pølser og den lokale Astra-pilsner i Indras gårdhave, hvor branchens mænd og kvinder trykkede næve, udvekslede visitkort, snakkede fremtid og forretning, eller blot nød den sidste aftensol i godt selskab. Ikke mindre end 220 havde meldt deres ankomst til arrangementet, ansporet af de seneste års store fokus på det tyske marked fra MXDs side, samt succeshistorierne Volbeat, Medina og Aura og selvfølgelig den musikalske del af aftenens program.

Tina Lange - tilfreds med hvad han hørte.

Tina Lange – tilfreds med hvad han hørte.

– Vi er blevet meget glade for dansk musik de seneste år, blandt andre Kashmir og Vinnie Who, som jeg altid danser til, når jeg står op om morgenen, og lige nu er det som om, der hvert år kommer et nyt dansk band buldrende ind over vores grænse. Det er virkelig den mest interessante musikscene i nordeuropa lige nu, hvilket siger en del, når man tænker over, hvor stærke scenerne i Norge og selvfølgelig Sverige er, siger Tino Lange fra Hamburger Abendblatt, der i år brugte Asbjørn som forsideblikfang på deres optakt til Reeperbahn Festival, og festivalens talsmand Jan Clausen tilføjer:

– Den her aften er blevet en del af Reeperbahn-traditionen. Folk ved, det er et fedt sted at hænge ud, se nye kunstnere og møde den danske branche. Og så tror jeg faktisk også, det er et godt sted for den danske branche at møde og snakke med hinanden, fordi det er uformelt, og der er tid til at hænge ud.

Et skub i den rigtige retning
Og hængt ud blev der. Som sagt indledningsvis var der stuvende fuldt under alle fire koncerter, hvilket selvfølgelig også bekom aftenens tredje indslag på scenen, The Floor Is Made Of Lava, som tidligt på året udgav deres andet album “Howl At The Moon” i Tyskland.

Der var rekordstort branchefremmøder på Indra forud for den danske aften.

Der var rekordstort branchefremmøder på Indra forud for den danske aften.

– Det blev ganske pænt modtaget af anmelderne, og vi blev vel modtaget, da vi i foråret spillede support for Black Box Revelation hernede. Jeg kender ikke salgstallene for albummet, men jeg tror ikke, de er overvældende, og vi har endnu ingen ny turné på plads. Vi har dog langt fra opgivet Tyskland og håber, koncerten i aften kan give et skub i den rigtige retning, fortæller bassist Simon Visti, som naturligvis også gerne ser kvartettens nye plade, “Kids & Drunks”, udgivet i det tyske – om ikke andet så for igen at kunne tage turen sydpå med god samvittighed og udnytte mulighederne for både at handle i grænseshoppen, købe Kraut-plader til favorable priser og frekventere det solide tyske køkken.

Inden de danske rockere rykkede Indra rundt med en højenergisk tur rundt i deres bagkatalog-  krydret med smagsprøver fra det nye album, der bliver udgivet herhjemme den 1. oktober- viste Asbjørn sit debutalbum “Sunken Ships” fra sin bedste electrodisco side, og til sidst rullede Rangleklods maskinparken og guitaristen Tikki ud til en mørkt pumpet electropop afslutning på en stor dansk aften.

MXDs leder Thomas Rohde kunne da også kun være begejstret for aftenens resultat:

– Fire udsolgte koncerter. Fuldt hus. Kø for at komme ind. Større opmærksomhed omkring den danske aften en nogenside – også fra den udenlandske branche, hvor det danske arrangement er et tilløbsstykke. 17 danske bands på Reeperbahn Festival – langt den største udenlandske deltagelse på festivalen målt efter landenes størrelse…. Det er svært ikke at være meget tilfreds efter sådan en oplevelse.