Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Drømmende koncert med Agnes Obel

Publiceret

Agnes Obel med cellist Anne Müller
på Grüne Jäger.

Agnes Obel er en dansk singer/songwriter, der begyndte sin karriere i sine tidlige teenageår. Sammen med produceren Elton Theander opstartede hun det københavnske band Sohio, men er i dag bosiddende i Berlin.

Lørdag aften gav Agnes Obel koncert under Reeperbahn Festivalen i Hamborg. Hendes musikalske repertoire med inspiration i blandt andre Roy Orbinson skabte en drømmende stemning, hvor hendes intense vokal kombineredes med sublimt pianospil. Akkompagneret af den tyske cellist Anne Müller lukkede Agnes os ind i et forførende og melankolsk univers.

Nu er ordet ’søvndyssende’ almindeligvis ikke et positivt ord, når det gælder koncertoplevelser, men Agnes formår at skabe en musikalsk R.E.M. tilstand, hvor man ikke helt ved, om man er vågen, eller man drømmer. Agnes var ikke helt tilfreds med lyden, men der hvor jeg stod, hviskede hun mig i øret. Særligt med nummeret ’Just So’, der blandt andet er kendt fra det tyske mobilselskab T-mobiles reklame, der har givet hende over 200.000 hits på Myspace.

Et svævende øjeblik til en drømmende koncert.

-Det er min første rigtige koncert, og jeg har været spændt på publikums reaktion. I næste måned skal jeg varme op for Tina Dickow i Köln, det er ret vildt. Lige nu er det Tyskland der gælder, men jeg håber at få mulighed for at spille hjemme i Danmark i nærmeste fremtid, siger Agnes, da jeg møder hende i gårdhaven efter koncerten.

Med denne yndefulde debut, er Agnes en af de nye funklende stjerner på singer-songwriter himlen.