Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Eurosonic: Fem danske bands til Europas vigtigste vinterfestival

admin

Lucy Love skal spille to konceter til Eurosonic.
Her trykker hun den af til SPOT on Denmark i
Bruxelles i november 2009. (Foto: Simon
Christensen – GAFFA).

Når den hollandske festival Eurosonic skydes i gang 14. januar i Groningen, er fem danske bands med. Det drejer sig om Lucy Love, Fagget Fairys, Choir of Young Believers, Maria Timm (der alle spillede på SPOT Festival 2009) og CALLmeKAT.

Eurosonic har udviklet sig til at være den vigtigste europæiske vinterfestival, med kombinationen af nyere musik, branche- og mediefolk og et nysgerrigt hollandsk publikum. På tidligere festivaler har bl.a. andet Under Byen i 2004 og Oh No Ono i 2007 opnået flotte resultater, som de kunne bygge videre på i deres internationale karrierer..

En del af Eurosonic Festivalens styrke er samarbejdet med EBU (European Broadcasting Union), og to af de danske koncerter bliver optaget og transmitteret af EBU, nemlig Lucy Love og Choir of Young Believers. Alle medlemmer af EBU har efterfølgende mulighed for at sende koncerterne på deres respektive radiostationer.

Og så har Lucy Love helt ekstraordinært fået lov til at spille koncert både torsdag og fredag. Det skyldes ifølge Lucy Loves manager Kettil Myrstrand, at han var fræk nok til at spørge, men også, at der har været en stor interesse for Lucy Love i kølvandet på SPOT 2009 og SPOT on Denmark arrangementet, der fandt sted i Bruxelles i slutning af november 2009. Sidstnævnte job resulterede i både en booking- og distributions-aftale for Benelux-landene – altså inklusive Holland.

Danske koncerter på Eurosonic:

Torsdag 14. januar
21:30 Lucy Love – Grand Theatre, Store scene
23:00 CALLmeKAT – De Spieghel, Up-scene

Fredag 15. januar
20:00 Lucy Love – De Opera
21:25 Choir of Young Believers – Stadsschouwburg
23:10 Fagget Fairys – Simplon, Store scene
00:30 Maria Timm – De Spieghel, Up-scene