Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Eurosonic: Treefight for Sunlight – Verden venter

Publiceret

Treefight for Sunlight på scenen under aftenens koncert på spillestedet Palais, der var godt besøgt af den udenlandske branche.
FOTO: Anne-Katrine Bak

Med en nominering til årest P3 Guld i kategorien ”P3 Talentet”, et yderst anmelderrost debutalbum og en ”New Band of the day”-udnævnelse i The Guardian har Treefight for Sunlight med kométfart fået placeret sig på det musikalske landkort.

I aften spiller Mathias, Christian, Morten og Niels, der sammen danner Treefight for Sunlight, både deres første koncert til en branchefestival og deres første koncert udenfor Danmarks grænser nogensinde. Og der venter dem et forventningsfuldt branchepublikum, som alle vil se giraffen.

-Vi har aldrig prøvet det før. Vi har ikke engang spillet i udlandet før. Men det bliver spændende, at spille for et sådan publikum. Men vi har lidt en frygt for, at det bare bliver folk, som står med armene over kors og vurderer. Men det er vi indstillet på – så vi skal bare gøre vores ting, så godt vi kan. Vi forventer ikke, at folk står og klapper. Bare de får det ud af det, det er meningen de skal. Men det kunne da være fedt hvis de begyndte at klappe, fortæller bandet og fortsætter:

– Det kunne være rigtig fedt, at få en masse koncerter ud af det – at komme til at spille flere udenlandske koncerter. Lige nu fokusere vi på, at erobre Europa, hvor vi lægger vores energi, da det lige nu ikke er realistisk for os at tage til USA. Men det er da et mål, at vi både kan tage til Europa, Asien og USA og spille koncerter, hvor der samtidig kommer mennesker.

I Danmark har debuten, A Collection Of Vibrations For Your Skull, der kom på gaden sidste efterår på Tambourhinoceros (der har Aske Zidore og Kristoffer Rom fra Oh No Ono i spidsen som pladeselskabsdirektører), høstet store anmelderroser.

Den 14. februar er det så Europas tur til at opdage Treefight for Sunlight, når britiske Bella Union, (der også har  de danske acts Our Broken Garden, The Kissaway Trail og Chimes and Bells i stalden), udgiver debuten i hele Europa.

Og på bookingfronten er der også fremgang – britiske Free Trade Agency booker i hele Europa mens amerikanske The Windish Agency booker bandet i Nordamerika.

Så der arbejdes solidt for et udenlandsk fodfæste, hvilket også er grunden til at P3s prisuddeling, P3 Guld, hvor de jo ellers er nominerede, er fravalgt til fordel for aftenens koncert.

-Det er jo et rent og skært professionelt valg, så vi kan få nogle flere koncert -og festivaljobs. Men på det danske marked, kunne det da helt klart være fedt, hvis vi nu vandt prisen i aften, at vi gjorde god figur. Men det er her vi kan gøre mest.

– Vi tænker ikke rigtig på P3 prisen, da fokus er på spillejobbet i aften. Det nytter ikke noget, at vi har nerver på i forhold til P3 Guld, da det her er den vigtigste koncert vi har spillet indtil videre.
Vi spiller jo bare vores musik og gør det så godt som vi kan, afslutter Treefight for Sunlight.

Treefight for Sunlight spiller fem koncerter i England i januar måned, de to af dem som support for The Walkmen. Derudover spiller de i februar på By:Larm i Oslo.