Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Eurosonic: Vinnie Who –Et stærkt brancheår

Publiceret

Niels Bagge Hansen (t.v.) i forgrunden for Vinnie Who under koncerten på Muziekschool, der bare var én ud af tre koncerter Vinnie Who spillede på festivalen. på Eurosonic. FOTO: Anne-Katrine Bak

– Det er fedt at se, at det her system rent faktisk fungerer, og at branchefestivalerne ikke bare er støvede forretningsmænd, men folk der tager ud og hygger sig, og at der rent faktisk kommer nogle resultater ud af det bagefter, fortæller Vinnie Who-bassisten Martin Kærgaard på en kaffebar (den amerikanske, ikke den hollandske variant) til Eurosonic Festival i Groningen.

– Vi betragter Eurosonic som lidt en eksamen for os, fordi det er den største, og fordi der er et godt grundlag for de branchefolk, som ikke har hørt os indtil videre, men som har vist interesse, fortsætter han.

Vinnie Who, som bliver markedsført som en diskosensation med et festligt livesetup i de lokale medier, er Niels Bagges alterego, men også et syv mand stort band, der i løbet af 2010 har bygget en god maskine op om bandet. I Holland udkommer debutalbummet Then I Met You den 27. januar, og der er også allerede booket en hollandsk turné i februar gennem det anerkendte Friendly Fire. Det var i øvrigt en aftale, der kom i hus efter en festlig koncert på Voxhall til SPOT Festivalen i maj.

Synergier i 2011
PHD Music står bag danske bookinger og management, mens nationale afdelinger af EMI snart udsender albummet i territorierne Skandinavien, GAS og Benelux. Det betyder, at Vinnie Who allerede er sikret synergier mellem international booking og labels.

– Det er fedt at se, at kæden virker. 2010 har været et rigtigt godt brancheår med projektet omkring den første plade, uddyber Martin Sahl.
Det startede med Sonic Visions i Luxemborg i januar. I februar kom en effektfuld optræden på By:Larm, som har resulteret i flere koncerter i Norge hos Made Booking (Bergen, Stavander, Oslo, Trondhjem, Kristianssand, samt festivalerne Hove, Øya og Ekko).

– Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente af koncerterne i Norge og Sverige, men folk genkendte meget af vores musik, selvom vores album ikke rigtigt er udgivet deroppe. Gæsterne har fået adgang til albummet via Spotify og kunne synge med. Det er normalt kun sådan noget, man oplever i Danmark, tilføjer Kristina Kristensen, der sammen med Joy Sun-ra også har erfaring med udlandet som korsangere for Junior Senior.

Meritterne for 2010 tæller også Popkomm, EMI Showcase i Köln og et natklubjob på Amsterdams svar på Vega, Paradiso, foran 1000 mennesker. Samt Roskilde Festival og koncert med det danske fremstød på Roskilde-scenen i Stockholm.

– Formålet med Eurosonic er at få gang i Tyskland, hvor vores plade med stor sandsynlighed også udkommer i 2011, siger Martin Sahl.

Desuden medfører Eurosonic også en del presseomtale og interviews i hollandske medier før den hollandske satsning skydes i gang. Her i Groningen figurerer diskopopsensationens kommende album allerede på anbefalede lister over internationale udgivelser at holde øje med.

– Hvor mange bands godt kan spille et album op med turnéer, så har vi været heldige og kunnet tage den nemme vej ved at spille på branchefestivaler. Det, kan vi se nu, har gjort sindssygt meget godt for Vinnie Who, konkluderer Martin Kærgaard.

Vinnie Who er nomineret til hovedprisen til P3 Guld og P3 Lytterhittet fredag. Desuden skal de spille til Spot On Denmark i Wien.

Niels Bagge Hansen: Sang
Dennis Morton: Guitar
Martin Kærgaard: Bas
Simon Lockwitz Stefanski: Keyboard
Martin Sahl Petersen: Trommer
Kristina Kristensen: Kor
Joy Sun-ra Pawl Hoyle: Kor