Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Fascinerede velspillet

admin

Scenevante Alphabeat fyldte
The Grand Theater.

Når man siger nej til at varme op for Spice Girls foran 80.000 mennesker på Wembley må man selv, og de mennesker der omgiver én, have en vis tro på, at der er noget ganske stort i vente. Alphabeat blev ganske vist da også signet sidste år på britiske EMI med planer om world wide release. Med efterfølgende obligatorisk hype i visse engelske medier, fristes man næsten til at sige. I øjeblikket er det seks mand store band i opbygningsfasen til launch i England, ifølge deres engelske manager, Iain Watt, som vi fangede før koncerten:

– Bandet er i øjeblikket i fasen op til deres første single release, der bliver ”Fascination”, som udsendes 3. marts. De skal turnere i England i hele februar og samtidig lave nogle tv-optrædener. Og så har vi fået virkelig positive reaktioner fra resten af Europa, og derfor er vi i øjeblikket ved at koordinere en release-plan med andre markeder.

For der satses stort med Alphabeat, hvis sangbare poppunk forventes at passe perfekt ind som alternativ til Mika og Scissor Sisters – især i England. Og for Alphabeat og organisationen bag var der, derfor et klart mål med koncerten klokken 21.30 på Grand Theatre i Groningen, et spillested på størrelse med Vega.

Masser af udstråling fra
Alphabeats feminine islæt.

Jobbene i hus – nu gælder det bedste slot
– Målet med Eurosonic er, at lade bandet spille for så mange europæiske festival-promotere som muligt, så vi kan sikre os nogle gode spilletider til de vigtigste festivaler, fortæller Iain Watt

Alphabeat er med andre ord i den privilegerede situation, at det ikke så meget handler om at få adgang til de store begivenheder, men om at få den bedste placering på tidsplanerne. Og koncerten på Eurosonic – på et af de bedste spillesteder – forværrede formentlig ikke den position. Havde man bange anelser for, om de glade popfunk-kompositioner også kunne spilles live, pillede Alphabeat hurtigt den fordom fra hinanden med et tight spillet sæt på 45 minutter.

I front var forsanger Anders SG og ditto sangerinde Stine Bramsen sædvanen tro i deres sødefulde, flirtende es, om end den mandlige halvdel af forsangerduoen var en smule hæmmet af en forstuvet fod. Det hollandsk dominerede publikum var tydeligvis ikke kendere af materialet, eksemplificeret ved ganske moderat respons på single-hittet ”10.000 Nights of Thunder”, men til gengæld sluttede Alphabeat en sikker præstation af med en overbevisende version af monsterhittet ”Fascination, der, vurderet på det efterfølgende bifald, nok skal få flere af tilhørerne til at tjekke bandet nærmere ud.

Iain Watt kunne mod slutningen fortælle, at Alphabeat også har planer om at spille en masse jobs i Danmark i år startende med de tre shows, der er programsat i slutningen af marts i Århus, Aalborg og København. Og holder de store forventninger til bandet kunne det måske være en god idé at sikre sig en billet, inden Alphabeat når op i Spice Girls-klassen.

Alphabeat
Eurosonic – Torsdag 10. januar – Grand Theatre, Main Stage, Groningen