Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

JazzDanmark og MXD støtter stort dansk musikfremstød i Brasilien

Publiceret


Fra august 2012 og 18 måneder frem skal musikeksport- og udvekslingsprojektet Dinâmica Dinamarquesa (Dansk Dynamik) øge opmærksomheden omkring ny dansk jazz og elektronisk musik i Brasilien. Projektet er støttet af JazzDanmark, MXD/ROSA og Statens Kunstråd.

I denne måned søsætter Det Danske Kulturinstitut i Brasilien og de to danske konsulenter Anders Hentze og Rasmus Schack projektet Dinâmica Dinamarquesa i gang. Projektet skal promovere dansk jazz og elektronisk musik i Brasilien og er det hidtil største danske musikfremstød i Sydamerika. Fra august til september vil et særligt sammensat panel udvælge de bedste kunstnere. Panelet kommer til at bestå af MXD/ROSA, JazzDanmark og et brasiliansk panel af kuratorer og branchefolk.

Disse lokale ”music professionals” skal være med til at pege på, hvad der kan begå sig på Sydamerikas absolut største musikmarked. De danske kunstnere, som udvælges skal stå i spidsen for promotionfremstød, interkulturel udveksling, koncerter og workshops i Brasilien. Allerede i efteråret 2012 starter projektet med Danish Music Award vinderne Girls In Airports, som har været stærkt efterspurgte i Sao Paulo. Bag projektet står det Danske Kulturinstitut i Brasilien sammen med projektleder og DJ Rasmus Schack. Jazzmusikeren Anders Hentze er desuden tilknyttet som konsulent for jazzområdet.

Anders Hentze, der bor i Brasiliens hovedstad Brasilia, ser store muligheder i det danske projekt i Sydamerika: “Dansk jazz og kreativ musik har meget at byde på, og både det brasilianske publikum og de brasilianske musikere synes det er interessant med nye musikalske perspektiver. Der er grobund for stor gensidig berigelse med dette nye forum, både på et kunstnerisk og på et økonomisk plan”.

Dansk musik en succes i Brasilien
Det Danske Kulturinstitut i Rio de Janeiro har de seneste år opbygget et solidt samarbejde med brasilianske partnere og skabt muligheder for danske bands i Brasilien. Således har Jakob Anderskov, Efterklang, Jakob Davidsen og Søren Bebe og andre allerede med succes spillet turnéer de seneste tre år. Turnéerne og den udveksling der er foregået imellem danske og brasilianske kunstnere har sat et aftryk af dansk musik i Brasilien, som projektet nu vil videreudvikle og forstærke.

Det nye i dette projekt er særlig fokus på den elektroniske musik, og ifølge projektleder Rasmus Schack (tidligere kurator for Strøm Festival, Distortion, Aarhus Festuge og Images of the World) vil fremstødene skabe positiv opmærksomhed omkring den elektroniske musik, der konstant udvikler sig på nye og spændende måder: ”Danmark boomer lige nu på det elektroniske område. Både med DJs, producere og vokalprojekter. Vi skal have nogle af disse spændende og nye acts ud og erobre det brasilianske publikum, sådan vi kan skabe kontakt mellem landene”, fortæller Rasmus Schack, der til dagligt er bosiddende i Rio de Janeiro. Projektet vil satse på at støtte danske jazzbands og elektroniske kunstnere, som allerede har albumudgivelser og erfaringer uden for landets grænser.

Danske kunstnere med seriøse planer for at satse på det brasilianske musikmarked er velkomne til at kontakte projektgruppen for en ansøgning.

Kontakter:
Det Danske Kulturinstitut i Brasilien

Projektkoordinator:
Louise Obel Bank
email: louise@dinacultura.org // rasmus@dinacultura.org // anders@dinacultura.org Telefon: +55 21 2532 0599 (Fra 15.00-21.00 dansk tid).

Projektet kan følges på sitet: www.dinadina.net – dog mest på portugisisk.

Om Dinamica Dinamarquesa

  • Projektet forventer at kunne sende 5 jazzbands og 4-6 elektroniske artister på turné fra 2012 og frem.
  • Artisterne skal udover koncerter indgå i udveksling og netværksopbyggende arbejde såsom master classes, studio sessions, remixes og workshops.
  • Projektet er støttet af Statens Kunstråd, MXD – Music Export Denmark samt genreorganisationerne ROSA – Dansk Rock Samråd og JazzDanmark.
  • En brancheundersøgelse i et samarbejde imellem Kulturstyrelsen, JazzDanmark, MXD/ROSA og Kulturinstituttet har lagt bund for beslutningen om, at projektets fokus er elektronisk musik og jazz.
  • Projektet vil primært finde sted i storbyerne Rio de Janeiro og São Paulo der ligger 400 kilometer fra hinanden. Her er de nationale medier og smagsdannere er centrerede.
  • Dinâmica Dinamarquesa indeholder også research og vidensdeling, der på sigt skal komme eksportinteresserede danske musikbranchefolk til gode.