Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Knivskarp trio

Publiceret

The Good The Bad – på det vaskeægte
berliner-spillested Bassy Cowboy Club.
 

Sidste dag på Popkomms tre dages lange koncertrække havde sendt mig til Bassy Cowboy Club tæt på Alexander platz. Her skulle danske The Good, The Bad spille deres anden koncert til dette års Popkomm. Stedet havde de helt rigtige berlinske forhold med slidte omgivelser og afslappet stemning og det hele var milevidt fra de pæne konference-stande og bogende gulve. The Good The Bads stilsikre musik passede perfekt til aftens rammer, og der var mange fremmødte, klar til at modtage bandets knivsskarpe surf-rock.

Før koncerten fik jeg mig en kort snak med en af aftens hovedpersoner, leadguitarist The Adam om deres koncerter til årets Popkomm. The Adam forklarer.
– Det er ikke første gang vi spiller i Berlin – og heller ikke første gang vi spiller på Bassy Cowboy Club. Vi har faktisk haft rigtig gode oplevelser i Berlin op netop til vores koncerter på på Bassy Cowboy Club har der været mange publikummer.

Da koncerten gik i gang forstod man hurtigt hvorfor The Good The Bad har haft publikum til koncerterne, og hvorfor folk der hár set bandet spille kommer tilbage efter mere. Fot det var en præstation præget af overskud, energi og masser af lyst til at gøre tingene lidt anderledes end alle andre.

Selvom koncertdatoen selvfølgelig ligger strategisk i forhold til Popkomm virker det til at The Good The Bad  kunne havde placeret koncerten når som helst og havde haft besøg af et lige så stort publikum. Men aftenens koncert var selvfølgelig også et forsøg på at italesætte de rigtige mennesker.

Man skal skille sig ud på Popkomm – og det
gjorde the Good The Bad.

Manager efterlyses
– Vi har et par branchefolk, der kommer og kigger i aften, og det er klart, at vi gerne vil se og høres af folk, der kan hjælpe os med at komme ud til et større publikum. Faktisk har vi for eksempel ikke nogen manager, og lige nu er det mig, der står for alt omkring bandet. Det kunne være fedt at finde en der kunne stå for alt den slags, sagde The Adam.

Det er svært at skille sig ud i mængden til en festival som Popkomm, hvor der rundes  400 koncerter på fire dage, men The Good The Bad formåede at få deres budskab højt og tydeligt igennem. Hele bandet er en karismatisk størrelse, der på fin vis spiller sammen og leverer deres musikalsk udtryk uden omveje. Det er tydeligt at se og høre, hvad bandet vil præsentere for omverden, og når så samtidigt det bliver gjort musikalsk overbevisende, så virker det rigtig godt.

Stor ros og rygklap herfra til et band det burde få mere opmærksomhed både i udlandet og Danmark for at skille sig ud og ikke ligne alt andet – både på plade og live. Aftenens live performance satte i hvert fald en tyk streg under The Godd The Bad eksistensberettigelse i en tid, hvor den indadvendte indie rock-pop fylder rigtig meget i det danske musikbillede.