Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Live Nation fik den lille nation på landkortet i Berlin

admin

SMAll – der bliver lagt vægt på deltaljerne

I kølvandet på sidste års succes med Live Nations arrangement for svenske artister, udviste Popkomms event & festival manager, Dirk Schade, en enorm interesse for at gøre selv samme med den danske Live Nation delegation – som sagt, så gjort! Og dermed var der lagt i ovnen til (endnu) en spændende Popkomm-aften, spækket med dansk musik.

For at vise hvor forskellig musik det lille nordiske land kan rumme, havde Live Nation valgt musik bredt favnende over den musikalske genrehimmel, for at ramme så mange som muligt i de charmerende og klunketidsassocierende lokaler i Roter Salonens dybrøde farver.

Og blandet – det må man sige det var. Efter en fin start fra Lily Electric, blev scenen overdraget til de nyligt albumdebuterende SMALL der, som navnet antyder, er et lille tremandsband, men med en til tider ganske stor lyd – om end minimalistisk på samme tid. De to frontfigurer i sølvdunjakker og jeans, var på en gang ømme og energiske, desværre på en noget introvært måde, der gjorde det lidt svært, at leve sig helt ind i deres univers.

As In RebekkaMaria – masser af energi – masser af dans

Derefter fulgte aftenens nok bedst modtagede act: As In RebekkaMaria. Med masser af selvtillid, en smittende energi og ditto engagement fra scenen, var det modsat foregående legende let at lade sig bjergtage af de elektroniske toner, og den efterfølgende stemning i den røde salon var virkelig god. Både publikum og de udøvende havde haft en dejlig oplevelse, og i følge journalist Søren Baumann fra Sjællandske, var det ikke alene aftenens bedste optræden, men også:
– Et fremragende udstillingsvindue for dansk rock. Det er spændende og nyt.

Club-rockerne The Wong Boys fik derefter mulighed for at holde gejsten hos publikum oppe, med deres højenergiske club-rock og dertilhørende dans fra Stefan Kvamm – en dans der nærmest er et varemærke for duoen. Der var kun et problem: det blev mere deres fest end publikums, hvilket muligvis var medvirkende til, at tilhørerne efterhånden begyndte at falde fra, og tage hjem.
Dette mærkede Majors desværre også, da de, som femte og sidste band, gik på scenen foran en stort set tom sal. Det betød imidlertid ikke det store for drengene, der gav alt hvad de havde i sig, og leverede varren til de der var tilbage:
– Vi hyggede os, og havde det sjovt – også selv om der ikke var så mange, fortalte rapperen Negash Ali umiddelbaret efter koncerten, og fortsatte:
– Det er lidt svært med Tyskland. Vi har ikke haft så mange jobs hernede, selvom vores album udkom hernede tidligere på året. Men vi har spillet på de store festivaler i landet, så vi vil bestemt ikke klage – jobbene skal nok komme!

Tid til tilbageblik
Efter sidste koncert fik undertegnede en lille snak med arrangørerne fra Live Nation DK, der alt i alt var ganske tilfredse med aftenens forløb:
– Alle har leveret varen, og ingen har spillet for tomme sale. Det er er første gang vi afholder en dansk Live Nation aften, så vi er alle rigtig glade og betragter helt sikkert denne aften som en succes, fortalte Anders Wahrén lettet.

Majors – J-Spliff og Nagash Ali i skarpt flow

Men uanset glæde, er der er vist desværre ingen tvivl om, at aftenens fremmøde bar præg af at det er første dag på en festival, hvor mange forbereder sig på at skulle møde ind på deres respektive messestand tidligt næste morgen. Derudover kan den manglende kamp om pladsen skyldes at der, i al sin enkelthed, er så stort et udbud af koncerter, at det kan være svært at vælge. Endelig kan det være, at enkelte der er interesserede i dansk musik, vælger at tage strømmen på tidens danske status torsdag aften, hvor der er en decideret dansk aften.

Buddene er mange. Det er måske ikke så vigtigt hvem der ikke kom, eller hvem der ikke blev. Det vigtige er snarere, at en række af Danmarks musikalske talenter endnu en gang fik præsenteret dem selv og deres kunnen på Popkomm, og ikke mindst at aftenen førte jobs med sig til både Majors og As In RebekkaMaria, der umiddelbart efter deres koncerter blev booket til jobs i hhv. Tyskland og Finland!