Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Mash Up Berlin: Stærk netværksdel og koncert – rammen mere tvivlsom. Læs alle artikler fra Berlin Music Week

admin
Darkness Falls - havde aftenens største publikum som vidner.

Darkness Falls – havde aftenens
største publikum som vidner.

Fredagens dansk-tysk samarbejdsprojekt Mash Up Berlin! beskrives fra alle sider som vellykket – men rammen kan diskuteres, Desuden: links til øvrige Berlin Music Week-artikler.

Da Darkness Falls fredag kl. 23 gik af scenen efter en velspillet og godt modtaget optræden på et næste fyldt Lido i Berlin under Berlin Music Week, var det samtidig konklusionen på det vellykkede dansk-tyske Mash Up Berlin!-samarbejde, som trods diverse knuder alligevel er nået fint i mål.

Samarbejdet – som er del af det ekstra fokus på det tyske marked, som MXD har fået støtte fra Kulturministeriet til at gennemføre i år – fungerede igen fortrinligt på det organisatoriske plan i Berlin. Inden da havde MXD, SPOT Festivalen og VUT (sammenslutningen af uafhængige tyske pladeselskaber og musikvirksomheder) i fællesskab tiltrukket den hidtil største tyske delegation til SPOT. Og i Berlin havde de tre parter igen stor succes med at trække henholdsvis dansk, tysk og international branche til fredagens netværks-program og efterfølgende koncerter.

Knuderne har mere været at finde på det musikalske plan. som ikke opfyldte målet i Berlin. Første del var ellers blevet afviklet til forårets SPOT Festival med veludførte mash-up-samarbejder mellem danske Darkness Falls og islandske Sóley (ude på tysk pladeselskab), samt danske Dangers of the Sea og tyske Masha Qrella. Men til  da capo’en i Berlin var udbyttet ikke det samme. Dels fordi Soléy blev tvunget til at melde pas – dels fordi Dangers of the Sea af personlige årsager måtte sige fra dagen før arrangementet.

Men den slags er umuligt at gardere sig imod, så set i det lys gik berliner-aftenen alligevel godt, nu hvor det blev til tre enkel-koncerter i stedet – dels med tyske fenster og Masha Qrella, dels med danske Darkness Falls.

VUT's Lars Potyka (t.v.) og MXDs Thomas Rohde - glade for det dansk-tyske samarbejde.

VUT’s Lars Potyka (t.v.) og MXDs Thomas Rohde – glade for det dansk-tyske samarbejde.

Darkness Falls godt modtaget
Darkness Falls-manager Sarah Sølvsteen var både glad for de op mod 250 tilskuere til koncerten – og deres reaktion:

– Dels var der mærkbart flere mennesker til Darkness Falls end til de to tyske bands tidligere på aftenen – dels var publikum meget på under koncerten, og jeg fornemmede at der både var fans, der kendte til gruppen på forhånd, men også mange nysgerrige som ikke havde set Darkness Falls før, siger Sara Sølvsteen og påpeger at der også er god opbakning til gruppen både fra pladeseslabet Hafn, men også fra booking-bureauet Target.

MXD-direktør Thomas Rohde er også positiv:

Glad for det dansk-tyske samarbejde
Jeg er rigtig glad samarbejdet med VUT og denne netværksmiddag. Det var lykkedes at tiltrække gode branchefolk og jeg er sikkert på, at det nok på kort sigt skal kaste noget af sig til den danske musikbranche. Og på den ’lange bane’ vil samarbejdet med VUT kunne vise sig som en vigtig adgangsdør til det tyske marked.”

MXD-bossen skynder sig dog at pointere, at der vel at mærke er tale om en dør, der åbner begge veje:

– Vi mærker tydeligt, at konkurrencen om tyskernes opmærksomhed skærpes drastisk i disse år. Alle vil ind på det tyske marked. Grunden til at VUT valgte at samarbejde med os, fremfor andre musikeksportører er ifølge dem selv, at vi ikke kom med en ’lukket” agenda om blot at sælge til tyskerne, men også for at dele netværk, know how og for at skabe en kanal for tysk musik til Norden, siger Thomas Rohde.

Skuffelse over Berlin Music Week-rammen
Midt i begejstringen luftede Rohde dog også sin skuffelse over Berlin Music Week som ramme for musikeksport-tiltag:

– Som en showcase-platform for dansk live musik må jeg desværre konstatere, at det ikke helt er lykkes Berlin at rejse sig igen efter Popkomms kollaps. Jeg skal straks understrege, at jeg har stor respekt for folkene bag Berlin Music Week. Det er gode professionelle mennesker. De har tænkt de rigtige tanker, og det hele har været upåklageligt eksekveret. Men jeg må nøgternt konstatere, at musikbranchens tilslutning ikke var overvældende. Dette gælder både besøget fra andre nationer, men også en stor del af den tyske branche – uden for Berlin – var ikke repræsenteret på festivalen. Det er en vigtig påmindelse af, at markedets dom kan være ubønhørlig hård ved et øjebliks vaklen, siger Thomas Rohde.

– – –
LÆS MERE OM BERLIN MUSIC WEEK HER

Med mad skal samarbejde skabes
Vellykket netværksarrangement med mad og speedmeetings

Flere reaktioner fra Mash Up Berlin-aftenen
Læs øvrige branchekommentarer fra samme arrangement.

Og ud over det, var der flere andre danske tiltag under Berlin Music Week:

Nordic By Nature Showcase – velbesøgt af fans og branchefolk
Nordic By Nature fortæller om deres nordiske fokus i Tyskland

Danish Invasion: Berlin Music Week
DMFs danske aften med Boho Dancer, Tako Lako, Schultz & Forever og Waldo & Marsha.