Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Midem-pris: Endnu et trin på Hush’ lange vej til succes

Publiceret
midem 06

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann i gang med
deres optræden ved award-showet.

European Border Breakers Awards” blev uddelt for tredje gang i går – en prisoverrækkelse indstiftet af Europa Kommissionen, der hylder unge pladedebuterende bands, som har succes i EU. Vel at mærke uden for egne grænser, og danske Hush var med blandt de i alt ni prismodtagere, der blev hyldet fra scenen af hele fire EU-kulturministre – fra værtslandet, Finland, Tyskland og Ungarn – og toppen af musikbranchen i forsøget på at give denne nye musikpris ekstra pondus.

Selve prisoverrækkelsen var en lidt blandet fornøjelse med at oplæg, der havde al for stor respekt for tv-produktionen – og al for lidt for live-musikken (musikerne måtte aflevere deres instrumenter en time før koncert-start og fik ikke lov at stemme da de gik på scenen). På den anden siden kan prisen måske være med til at skabe ekstra opmærksomhed omkring nye talenter på vej frem, og det var også med dette dobbelt-klarsyn gruppen selv drog til prisoverrækkelsen. Som sanger Dorthe Gerlach allerede sagde et par timer inden gruppen gik på scenen og afsluttede hele prisfesten:

Hush - Midem 

Michael og Dorthe med EBBA-prisen.

– Jeg tror man skal se det hele i et langt forløb. Vi forventer ikke at der kommer noget specielt ud af denne tre-minutters-optræden, men ser det som endnu en sten på en lang vej. En sten som tæller i ens biografi og viser at orkestret er i fortsat bevægelse. – og måske er med til at gøre gruppen interessant over de branche- og pladeselskabsfolk, som kan skabe nye aftaler, og åbne op for nye muligheder, sagde Dorthe Gerlach, da vi mødtes med hende og Michael Hartmann inden showtime.

Gerlachs analyse lyder ikke helt skæv. Ud over selve æresfølelsen, er selve prisen pt. måske kun til cv’et og kamin-hylden – når man ser bort fra mulighed for EU-toursupport, hvis man kan få en turné til at gå gennem fire EU-lande, for ellers følger der ingen penge med. Men medieopmærksomheden kan være guld værd. Bl.a blev Hush interviewet af den tyske tv-station ZDF før koncert-start, og det passer fint med gruppens lancering af debut-cd’en på netop det marked i april. Med tyvstart af singlen ”If You Go Breaking My Heart” måneden før.

Hush - midem 

Hush i  Cannes kort før showtime. Køligt men
dog med palmer.

Hvor meget er det så Hush har solgt af debut’en uden for de danske grænser? Ca. 20.000 eksemplarer lyder gruppens svar, og lyder det ikke overvældende når man er med til en slagsbestemt prisoverrækkelse, hjælper det nok, når man fortæller, at cd’en hidtil kun er ude i England, Italien og Sverige når det gælder EU. Og kun har været det i et halvt år.

– I februar bliver ”If You Go Breaking My Heart” anden single på det engelske marked,  cd’en udgives også snart i Holland og Belgien – og i det hele taget arbejder vi på en decideret Europa-turné. Desuden er vi pt. nr. 6 på airplaychartet i Malaysia, og i Indonesien er vi også på hitlisten, forfæller guitaristen Michael Hartmann om gruppen, som i december var på 21 koncerters turné i England som supportband for Tourin’ Brakes:

hush - midem - kamera 

MTV forevigede award-showet.

– Hvad vi fik ud af turen i det engelske? Foreløbig hård hud – som det altid er med opvarmningsjobs. Men også fin modtagelse – og et par interview med .BBC. Bl.a. Janis Long, som har haft sit eget show i 20 år. Men som sagt: det var et skridt på vejen. Og sådan ser vi det. Vi har aldrig oplevet at ét job har gjort hele forskellen.

Selve Hush’ optræden ved award-showet? Jo, det gik fint. Gruppen gav en koncentreret, varm og flot udgave af ”If You Go Breaking My Heart” og var under alle omstændigheder i Top 2, når det gælder optræden ved selve prisuddelingen – i skarp komkurrence med spanske Bebes blanding af flamenco og rock.

Hush - midem - european border breakers award-vinderne 

Dorthe midt i den store prisvinder-familie
Hush - Midem - cafe 

På Cannes-café – sammen med Emile Carlsen,
som spillede mandolin med Hush på scenen.
Carlsen er iøvrigt født 100 km fra Cannes…