Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Nordisk ja – med forhindringer

Publiceret
Hjaltalin var første nordiske band på aftenen der fik gennemført en hel koncert

Hjaltalin var første nordiske band på aftenen der fik gennemført en hel koncert

I forbindelse med den årlige ILMC (International Live Music Conference), var det med store forventninger at det fællesnordiske ’Ja Ja Ja’-projekt kunne invitere til nordisk aften på The Tarbernacle –  en historisk bygning i hjertet af Notting Hill, der tidligere har lagt scene til Rolling Stones, Pink Floyd, The Good, The Bad and The Queen, og senest danske Kissaway Trail. Så langt så godt – men ak, guderne er ikke altid på samme side som koncert arrangører…

Først oppe var egentlig finske Husky Rescue – de blev desværre forhindret i at møde op da forsangeren, kort før afrejsen fra Helsinki var blevet indlagt (han har det dog efter omstændighederne godt nu). I stedet gik norske Megaphonic Thrift på og med deres blanding af pop, rock og shoegaze nåede bandet da også hele halvanden sang inden strømmen røg, for åbenbart kan gamle bygninger ikke tåle at man spiller højt??

”But the show must go on”, så på trods af den efterhånden lettere trykket stemning i lokalet indtog islandske Hjaltalin scenen – fast besluttet på at gennemføre deres ærinde. Deres unikke genreblanding af rock og folk er blevet døbt ’baroque & roll’ og med basun, klarinet og violin side om side med klassiske rockinstrumenter leverede den syv mand store gruppe og deres to forsangere i front en smukt og stemningsfyldt koncert, hvor melodierne svævede mellem storladen, men skæve rockballader over stærke referencer til den islandske arv. En fremragende HEL koncert.

 Lucy Love - gav også koncert på Notting Hill Arts Club.

Lucy Love – gav også koncert på Notting Hill Arts Club.

Lucy Love – velkendt perfektion
Sidst men ikke mindst var det danske Lucy Love’s tur. Undertegnede havde forinden spurgt til om lyden ville blive et problem… ”Overhovedet ikke!” lød svaret prompte. Og det var da også med en pæn position selvtillid at den lille danske grime-dronning indtog scenen sammen med sit trofaste følge: Yo Akim og dansere.  Omend scenen og venuet ikke var helt dennes stil fuldførtes showet med Lucy’s velkendte perfektion i en fusion af visuelle og auditive udtryk. Og dermed ’tak for i aften’ til The Tarbernacle.

Senere selvsamme aften drog et lille følge mod Notting Hill Arts Club. På en lille undergrunds scene i en allerede tæt pakket svedig klub gennemførte Lucy aftenens andet show. Der blev kastet rim, fyret beats af og Lucy’s signatur-stil fik for alvor lov til at komme til sin ret til stor glæde for det begejstrede og danselystne publikum.

Suma sumarum – en noget turbulent aften der trods alt endte godt.