Nordisk playliste er på trapperne
Publiceret
NOMEX’ Anna Hildur – fortæller om stor interesse for den kommende playliste.
NOMEX – de nordiske musikeksport-kontorer – er netop nu ved at færdiggøre set-uppet for en ny nordisk playliste. Primus motor på projektet er Anna Hildur Hildibrandsdottir, som er program director fra NOMEX, som under Roskilde Festival holdt et oplæg omkring den nordiske playlistes formål og ambitioner.
I den forbindelse talte vi med Anna omkring The Nordic Playlist, og det skete i den fælles stand på festivalens medieområde, hvor MXD deltog sammen med en række andre organisationer, heriblandt KODA, Dansk Live, Musikzonen og ROSA – Dansk Rock Samråd, DMF – Dansk Musiker Forbund og DAF – Dansk Artist Forbund. Og netop i den nordiske relation var samarbejdet i 2012 udvidet til omfatte det nordiske samarbejde under titlen “Nothern Sounds”, hvilket bl.a. betød at Music Export Norway og netop NOMEX deltog.
– Vi har længe gerne ville skabe større opmærksomhed omkring nordisk musik landene imellem. Hovedformålet med en nordisk playliste er derfor at skabe en platform, hvor de nordiske lande kan publicere 5-6 sange ugentligt og dermed øge interessen for hinandens musik på tværs af grænserne. Dette har været et ønske for musikindustrien i mange år, da man har erkendt, at musik ikke bevæger sig så nemt mellem de forskellige nordiske lande. Derudover håber vi, at en nordisk playliste vil være med til at brande nordisk musik bedre i resten af Europa – altså skabe en større interesse for vores musik med ét samlet nordisk brand, Siger Anna Hildur og fortsætter:
Interaktiv playliste
– I vores research og udviklingsfase har vi undersøgt, hvordan folk lytter til musik, og hvordan de opfører sig omkring musik. Vi vil gerne have, at vores playliste reflekterer dette, og derfor baserer vi playlisten ud fra denne undersøgelse. Musikelskere vil kunne interagere med playlisten og fortælle, hvad de lytter til, og hvilke kunstnere, som er interessante for tiden. Forhåbentlig kan vi få en stor gruppe på tværs af grænserne til at være med i skabelsen af vores liste. The Power Of The People er ekstrem vigtig, så jo flere mennesker, som har lyst til at involvere sig i vores playliste, des mere aktuel og brugbar vil den være for alle – og på den måde blive en større succes, mener hun.
– Jeg synes, det er meget interessant, at selvtilliden omkring de forskellige nordiske landes musik og kunstnere er steget i de sidste par år. Så tidspunktet for en nordisk playliste er meget velvalgt. Netop nu er der en følelse i alle landene af, at de har utroligt meget godt og interessant musik at byde på. Det er meget dejligt at se, at der rent faktisk er en masse succeshistorier og stor interesse for nordisk musik generelt. Så jeg er meget glad over alt det potentiale, der findes netop nu. Og jeg tror, vi alle har denne positive følelse lige nu. Men vi mangler stadig ét samlet sted, hvor man kan finde information om trends, udgivelser etc. i de forskellige nordiske lande, og det er det, som denne playliste skal være med til at opfylde, siger Anna Hildur. Hun understreger:

Playliste-mødet under Roskilde Festivalen. Ud over Anna Hildur deltog DR P6’s Jan Sneum, MXDs leder Thomas Rohde, Lewis Preston Colston fra Playground, Tomas Young fra Iceland Music Export og
Olafur Pall Gunnarsson, Head of Music, Iceland
Utrolig åbenhed fra alle lande
– Alle lande er været utrolige åbne og positive omkring dette projekt. Også fordi de forskellige lande har erkendt, at de andre nordiske lande er et potentiel stort marked. Lige nu er landede generelt meget inde i deres egen musik – derfor bliver en af de største udfordringer afgjort at få skabt interesse for anden nordisk musik end fra ens eget land. Men det må være op til landene hver især at finde deres egen måde at integrere listen på. Der skal ikke være en facitliste på, hvordan man skal bruge den. Men man kan nedbryde nogle af barriererne ved f. eks. at omtale playlisten hyppigt i forskellige medier samt spille musik fra listen og derved få bolden til at rulle.
– Vi har talt med en masse forskellige medier – Gaffa, Spotify osv. – som vi selvfølgelig håber på, vil bruge listen. Og som før nævnt, vil vi også gerne opbygge en viden om, hvad folk rent faktisk lytter til. Et optimistisk mål er at få 150.000 brugere inden for det første år, som rapporterer til og interagerer med playlisten, og på den måde kan vi blive klogere på de forskellige trends og interesser inden for nordisk musik. Det vil give os en indikation om, hvordan flowet af musik er landene imellem.
Anna Hildur slutter: – Jeg er meget optimistisk. Tiden synes at være helt rigtigt, og der er en stor interesse og velvilje omkring nordisk musik. Vi håber på at lancere platformen for den nordiske playliste i 2013.
You must be logged in to post a comment.