Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Når det er godt at have erfaring i bagagen

Publiceret

Michael Møller og Moi Caprice lader sig ikke
slå ud af svigtende publikummer…

Åbningstjanser ikke altid de mest eftertragtede. Torsdag oplevede Moi Caprice hvorfor, da gruppen som den første af to jobs denne aften skulle spille som første act i Kulturbrauereis Alte Kantine.

Kulturbrauerei er et stort gammelt berlinsk bryghus, som efter murens fald er blevet lavet om til kultursted med teater, bio og masser af scener. Og så har det en stor hyggelig toppet-brostens-belagt gårdsplads med masser af café’borde, som denne lune indian-summer-aften i Berlin var lidt for indbydende til atkravle ind i ”hulerne” for sat høre musik.

Sanger Michael Møller greb hurtigt situationen med de 10-15 tilshøerer, og inviterede fra koncertstart folk op på scenen, ”hvis der skulle blive for trangt derude”(!), og så gik gruppen ellers uberørt i gang med et sæt, der både rørte ved gruppens 2004-udgivelse ”You Can’t Say No Forever” (og som udgives i dag fredag i Tyskland, red.) samt de nye sange, der udkommer på gruppens tredje danske cd i løbet af efteråret.

Fra inderligt  til slingrende ekspressivet.

Det vil sige en aften baseret på såkaldt kammerpop, tæt samspil fine guitarstrukturer samt de synthfarver, som med tiden har fået stadig mere fylde i gruppens musik. Fra det helt enkle til det pulserende  ”I Dream Of Cities” – og mere komplekst som i to-delte, ambitiøse ”For Once In Your Life Try to Fight For Something You believe In”. Fra inderligt til slingrende ekspressivt – og professionelt. Med Møller som naturligt midtpunkt – mens publikum uden for langsomt lod sig overtale af tonerne og entrede lokalet, og efterhånden dannede en stor halvcirkel i to meters forsigtig afstand fra scenen. Der var vel omtrent 80, da Moi Caprice gik af scenen og pakkede ned i en fat for at komme videre til aftenens næste job på Aufsturtz – som skulle vise sig at være en tæt pakket kontrast.

–  Var man uerfaren ville man nok have det dårligt med en koncertstart som den i dag. Men lader os faktisk ikke slå ud af den slag mere og er blevet bedre til at sige til os selv: Vi spiller – lige meget om der er to eller 200, sagde Michael Møller bagefter og kunne da også konstatere at flere og flere kom til – og blev:

– Vi betragter Tyskland som et stort 1. prioritesmarked. Man er åbne over for dansk musik hernede – på en helt anderledes og meget mere imødekommende måde end i England. Eller Sverige for den sags skyld. Så ud over koncertene i dag, skal udgivelsen følges op på et senere tidspunkt.

– – –
Moi Caprice, Kulturbrauerei, Alte Kantine, 21/9