Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Pinkunoizu på vej med debutalbum og Europatour

Publiceret
Pinkunoizu under koncerten på Het Paleis Brasserie på Eurosonic. Foto: Jon Hededal

Pinkunoizu under koncerten på Het Paleis Brasserie på Eurosonic. Foto: Jon Hededal

Pinkunoizu er på vej med et album og klar til en Europatour. Torsdag aften spillede de en velbesøgt koncert på Eurosonic Festivalen i Groningen.

Den lille bar Het Paleis Brasserie ligger en rask gåtur fra det helt centrale Groningen, men det afholdte ikke en god flok mennesker fra at dukke op til Pinkunoizus koncert, der fandt sted torsdag aften på Eurosonic.

Bandet lagde ud, og man blev hurtigt fanget af deres støvede støjrock, der er fyldt med flotte lydbilleder, der bliver skabt af tre guitarister og en trommeslager – bunden blev lagt af en Moog fodbas, der på fornem vis blev håndteret af den ene guitarist.

Publikum tog godt i mod bandet, der blev mødt med applaus efter hvert af deres numre. Musikken gik fra stille og maleriske passager til eksplosive stykker, hvor guitarerne fik lov til at støje og trommeslageren fik slået igennem.

Efter koncerten fortalte guitarist Jakob Falgren om bandets planer både med hensyn til Eurosonic og med deres fremtid.

Jakob Falgren håber, at koncerten på Eurosonic kan kaste nogle flere jobs af sig. Foto: Jon Hededal.

Jakob Falgren håber, at koncerten på Eurosonic
kan kaste nogle flere jobs af sig. Foto: Jon Hededal.

– Vi håber at koncerten på Eurosonic kan skabe nogle kontakter til nogle koncertbookere fra Beneluxlandene, fortæller han uden for spillestedet, mens trommeslager Jaleh Negari vogter deres gear og Andreas Paillisgaard og Jeppe Brix henter bilen.

Bandet har allerede det hollandske Belmont Booking i ryggen, og det har skaffet dem en del jobs i Schweiz, Holland og Tyskland, men bandet er langt fra mæt.

– En af vores planer for fremtiden er at få lavet en endnu bedre tour i Europa og komme ud, hvor vi ikke har været før, siger Jakob Falgren.

Der er generelt godt vind i sejlene for Pinkunoizu. Først udkommer deres debutalbum på det engelske selskab Fulltime Hobby i marts, og efter følgende skal de på Europatour i april.

Først skal de dog spille en koncert i Amsterdam fredag, og så vender de tilbage til Groningen lørdag, hvor de skal spille til Dayparty om eftermiddagen.