Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Pitchshifters hitter hos amerikanske hiphop-stjerner

Publiceret
Pitchshifters i studiet med Pharrell.

Pitchshifters i studiet med Pharrell.

De har lavet musik for bl.a. Outlandish, Rasmus Thude og Jokeren – nu hedder kunderne Jadakiss, Chris Brown, Pharell og Kanye West. Hit-producerne i Pitchshifters vil lægge USA og den amerikanske hiphop-branche ned – og de danske drenge fra Islands Brygge er godt på vej.

Pitchshifters var i maj i New York, og i løbet af 11 dage mødte de danske hitmagere en række nøglepersoner i den amerikanske hiphop-verden. Hvis man har ambitioner om at komme ind på det store musikmarked i USA, gælder det i høj grad om, at være der hvor det sker – og på det rigtige tidspunkt. Mads Møller, den ene halvdel af Pitchshifters, der også tæller Thor Nørgaard, beskriver her turens højdepunkter for MXD:

– Når vi tager på en USA-tur, som den vi lige har været på, plejer vi at arbejde med én kunstner af gangen. Så har vi på forhånd været heldige at få booket møder m.m. med fx Def Jam, StarTrak eller Beluga Heights, som vi bl.a. har samarbejdet med. Vi bruger typisk omkring tre intensive dage på at være i studiet med artisten og hans folk, og så kan der opstå et buzz eller en hype omkring det, der så fører nye ting med sig.

– Denne gang synes vi virkelig, at ”nu skulle den ha’ en over nakken”. For vi ved hvor stor en maskine, man har med at gøre i USA. Når det kommer til musikbranchen derovre, oplever man tydeligt, at det handler mere om de penge, man er bange for at gå glip af, end dem man rent faktisk er i gang med at lave. Så det gælder om at være klar til at ride med på bølgen, når chancerne pludselig opstår.

Kontrakt med Def Jam – Rendyrket amerikansk hiphop
På det seneste er der opstået rigtig gode muligheder for Pitchshifters. I 2005 startede producerteamet med fast base i København, og for tre år siden kom publishing-kontrakten i hus med Warner/Chappell Music. Det – og ihærdigt arbejde fra deres manager hos TheHINC.-managementet i New York –  har tilsammen skabt rigtig gode amerikanske forbindelser for Pitchshifters.

De to danske producere tog derfor turen til LA og New York hvor de fik hul på det amerikanske marked med det store hiphop-pladeselskab, Def Jam. Det er nu 2 år siden, og i mellemtiden har Pitchshifters samarbejdet med nogle af de helt store navne indenfor hiphop-genren som Claude Kelly, Jadakiss og Chris Brown.

Thor Nørgaard og Mads Møller der tilsammen udgør producerduoen Pitchshifters.

Thor Nørgaard og Mads Møller der tilsammen udgør producerduoen Pitchshifters.

Fra Pharell til Puff Daddy – til Kanye West!?
På rejsen i maj brugte hitmagerne to dage i studiet med Pharell, hvor de arbejdede på tracks for hans egne nye artister: Buddy, Lidia Peck og Alissa. Direkte fra arbejdet med Pharrell havde de session i P. Diddy’s studie “Daddy’s House”, hvor de co-writede og producerede en sang. Mads og Thor er overbevidste om, at de på denne tur har fået hul igennem til de ”rigtige” folk:

– Vi var så heldige at mødes med hele Kanye West’s crew – deriblandt hans højre hånd –  og de var alle ekstrem positive og interesserede i at samarbejde. Vi ved selvfølgelig ikke, hvad det bliver til i sidste ende, men mødet gik virkelig, virkelig godt, så det er spændende.

– Det er helt afgørende for os, at smede mens jernet er varmt, og turen her i maj har affødt mange gode chancer for os. Hvis vi kan komme af sted igen inden længe, står vi klart i folks hukommelse, og så er det meget nemmere at bygge videre på de møder, vi har haft med bl.a. Kanye West holdet og Pharell. Selvom støtten fra MXD, var beskeden betød den virkelig meget for os.

Det er virkelig nøglen til at skabe sig et navn i USA – at stå først i hukommelsen og skabe gode venskabelige kontakter mens man er derovre.

Hør Pitchshifters nyeste track med Jadakiss/Wale/Future-mixet ‘Turn Up, der allerede er blevet downloaded 1,5 millioner gange, her: http://www.youtube.com/watch?v=n4ihj9ytuyo

Og se deres nye promovideo her: http://www.youtube.com/watch?v=UolYVbAYjUc