Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Popkomm genopstår – og 18 danske acts byder sig til i Berlin

Publiceret
Fallulah - del af fællesnordisk aften.

Fallulah – del af fællesnordisk aften.

Den store tyske musikbranchemesse Popkomm i Berlin er tilbage. Efter et aflyst 2009 på grund af økonomisk afmatning og vigende tilmelding genopstår messen/festivalen i næste uge i ny form,  centreret omkring den gamle, nedlagte Tempelhof-lufthavn, hvor både messe-delen og de officielle Popkomm-showcases vil blive afviklet.

Og danskerne er i hvert fald ikke direkte mistroiske over for Popkomm trods pausen. 18 danske acts medvirker gennem de tre dage, og når det gælder messedelen, er også kun et svagt fald fra firma- og -organisationsside til den danske stand, mens persontilmeldingen (ca. 100) stort set er den samme som for to år siden, fortæller Jens Fuglsang fra Kunststyrelsen.

De danske koncerter falder i tre hovedkategorier (se total kalender nederst):

Invitation til nordisk reception (klik for større udgave)

Invitation til nordisk
reception (klik for større udgave)

Onsdag 8. september er Fallaulah og Vinnie Who del af det fælles dansk-norsk-svensk-finske fremstød   ”Almost Famous & Nordic by Nature Scandinavian Showcase” på C-Club med i alt otte musikalske indslag (som Popkomm-arrangørerne egenhændigt har valgt ud). Og inden musikken starter, er nordisk, tysk og øvrig international branche inviteret til en networking- og get-together-sammenkomst på klubben – en sammenkomst som Statens Kunstråds Musikudvalg og MXD bakker op om fra dansk side. (Tilmelding via dette link).

Desuden er der markante danske indslag på Popkomm via DMF – Dansk Musiker Forbunds ”Denmark Meets Berlin” fredag 10. september på klubben Lovelite, hvor Ginger Ninja er blandt de seks medvirkende dansk grupper.  Og samme dag arrangerer World Music Denmark også et stort program med ”Showcase Berlin” på Ballhaus Ost, hvor Karen Mukupa og fem andre danske navne spiller fra tidlig aften til ud på natten.

Derudover er der så de ”individuelle koncerter” som en række bands selv har fået på plads med arrangører og klubber, både som del af det officielle program og ”Off-Popkomm-koncerter”(Flere af disse koncerter støttes også af MXD). Bl.a. spiller Spleen United både som del af den samtidige og stort anlagte internationale Berlin Festival, samtidig med at gruppen er plukket til Popkomm-programmet.

Danske indslag på Popkomm 2010
Onsdag 8. september
20:30 Fallulah, C-Club (del af ”Almost Famous & Nordic by Nature Scandinavian Showcase”)
21:30 Vinnie Who, C-Club (del af ”Almost Famous & Nordic by Nature Scandinavian Showcase”)

Torsdag 9. september
21:00 I Got You On Tape, La Vie En Rose
21:30 Kellermensch,  C-Club
22.20 Marie Fisker, Privat Club
22:30 Spleen United, Kerrera Klub

Fredag 10. september
15:00 Spleen United, Main Stage, Berlin Festival
18:00 ”Denmark Mets Berlin”-showcase, Lovelite (arr. DMF – Dansk Musiker Forbund)

 • Ginger Ninja
 • Lucky Bird
 • My Evil Twin
 • Hobbymor
 • Thorbjørn Risager
 • Heidi Mortenson

20:30 ”Showcase Berlin”– Ballhaus Ost (arr. World Music Denmark)

 • Karen Mukupa
 • Analogik
 • Pilpel
 • Mames Babegenush
 • Afenginn
 • Danjal