Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Roskilde Festival og 23 danske bands flytter til Stockholm

Publiceret

 

Roskilde Festivalen rykker til den svenske hovedstad for at præge Stockholms Kulturfestival med en særlig Roskilde-scene. Scenen præsenterer en række af den danske musikscenes største talenter for det svenske musikpublikum.

– – –

Stockholms Kulturfestival 2010 har Danmark som tema i år, så hvad er mere oplagt end at genskabe en knivspids af stemningen fra Nordens største musikbegivenhed?

Fra 10. til 14. august præsenterer Roskilde Festival derfor en perlerække af den danske musikscenes hotteste navne på Stockholms Kulturfestival. Og ligesom på den egentlige festival består programmet her af en vifte af genrer, fra hård rock til elektronisk musik, repræsenteret af nyere danske darlings som I Got You On Tape, Figurines og When Saints Go Machine. Sidstnævnte åbnede i øvrigt Orange Scene på årets Roskilde Festival.

For at det hele ikke udelukkende bliver et dansk frokostbord, vil der også være et enkelt dagligt svensk navn på Roskilde-scenen. I alt spiller 29 bands på Roskilde-scenen, som er placeret i hjertet af det gamle Stockholm på Skepssbron. Adgang til musikken er helt og aldeles gratis.(Se det samlede program for Roskilde-scenen her).

Roskilde-navnet som løftestang
Roskilde Festival har en lang tradition for at bakke op om det musikalske vækstlag og er involveret i flere projekter, der fremmer ny dansk musik. Og med Roskilde-scenen bruger festivalen sit stærke brand til at hjælpe danske bands ind på den svenske scene.

Mød den svenske musikbranche
MXD – Music Export Denmark arrangerer på åbningsdagen af Roskilde-scenen en VIP-reception for den danske og svenske musikbranche. Receptionen afholdes 10. august om eftermiddagen. Foruden MXD vil ExMS – Export Music Sweden være til stede for at introducere de svenske branchefolk for deres danske kolleger og omvendt.

Danske branchefolk kan i øvrigt ansøge om støtte til rejseomkostningerne for at deltage i ovenstående. Der kan ansøges om “Eksportstøtte til Branchefolk” her:

De konkrete invitationer (med tid og sted) til såvel den danske og svenske branche udsendes i nærmeste fremtid, men ryd allerede nu plads i kalenderen til dette netværksarrangement, som vil udvide dit netværk i den svenske musikbranche betragteligt.

For nærmere info kontakt venligst Lisa Marxen: lisa@mxd.dk