Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Seks danske bands til Europas vigtigste vinterfestival

Publiceret
 

Tone er klar til at imponere det udenlandske 
publikum.
 

Danmark er repræsenteret med seks bands, når Europas vigtigste vinterfestival, Eurosonic i hollandske Groningen foregår torsdag fredag i den kommende uge.

Dels er Lulu Rouge og Tone udvalgt fra den liste Danmarks Radio, ROSA og MXD har forslået hollænderne som del af Eurosonic-samarbejdet – arrangørerne oplevede selv Tone på 2008’s SPOT Festival i Århus og slog med det samme til da dét navn stod på listen – og så har arrangørerne på eget initiativ yderligere truffet aftale med Grand Avenue, The Asteroids Galaxy Tour, Our Broken Garden og Vincent Van GoGo (hvoraf de tre sidste også spillede på SPOT i 2008).

Lulu Rouge – spiller på Grand Theatres
Main Stage i Groningen

Eurosonic Festivalen har udviklet sig til vinterens store europæiske mødested for både international musikbranche og medier, når det gælder live-scenen – kombinationen med spillesteder/klubber proppet til randen med et entusiastisk, ungt og musiknysgerrigt Groningen-publikum og internationale medie- og branche-repræsentanter har tidligere bl.a. givet flot resultat for grupper som Under Byen (2004) og Oh No Ono (2007) med diverse booking, festival og pladeselskabs-aftaler til følge.

Det skyldes bl.a. at en stort udpluk af koncerterne transmitteres via EBU-samarbejdet, som er en væsentlig del af Eurosonic-festivalen: Diverse europæiske radiostationer møder op med optagevogne på festivalen tilbyder herefter musikken til medlemmerne af EBU.

 

Our Broken Garden optræder fredag.

Ideen til dette samarbejde omkring Eurosonic er egentlig opstået på dansk-hollandsk initiativ mellem DR og de hollandske arrangører, og kan i år fejre 10 års jubilæum. Mens DR i år har fravalgt at møde op med den vanlige optage-vogn, vil DR stadig rapportere fra festivalen – i år mest til nettet (www.dr.dk/musik), hvor der både i tekst, foto og video-klip vil blive rapporteret fra festivalen.

Border Breakers – danske prismodtagere
Desuden vil Eurosonic Festivalen i år for første gang præsentere Border Breakers-prisuddelingen, hvor debuterende unge europæiske bands, der har opnået markante internationale salgstal hyldes. Fra dansk side gælder det i år Alphabeat og Ida Corr, hvor sidstnævnte vil optræde med et enkelt nummer ved prisuddelingen. Border Breakers præsenterer derudover bands/solister fra Frankrig, Tyskland, England, Irland, Sverige og Holland. Showet har BBC-personligheden Jools Holland som vært.

 

 

Ida Corr bliver hyldet ved det store
internationale
show, hvor hun både
vil optræde og modtage en pris.

De danske koncerter ved Eurosonic:

Torsdag 15. januar

 

 


20:00 Vincent Van GoGo – Vindicat
21:30 Lulu Rouge – Grand Theatre, Main Stage
23:45 Tone – Grand Theatre, Upstairs Stage

20:30 European Border Breakers Awards Show m. Ida Corr, Oosterpoort Theatre

Fredag 16. januar
21:00 Our Broken Garden – USVA
23:45 The Asteroids Galaxy Tour – De Spieghel
01:15 Grand Avenue – News Café

Grand Avenue – spiller fredag
i Groningen.

The Asteroids Galaxy Tour vil forføre
publikum på spillestedet De Spieghel.

Vincent Van GoGo – spiller op til dans
torsdag.