Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Stavanger bliver nordisk musikalsk smeltedigel 5-8. november

Publiceret

Når første udgave af Nordic Music Week løber af stablen 5.-8. november i anledning af Stavangers status som europæisk kulturhovedstad 2008, sker det med fokus på mobilitet og samarbejde internt i Norden. NMW er kulminationen på mange års dialog mellem nordiske musikaktører. Ideen til et nordisk samarbejde blev initieret af ROSA tilbage i 2005, og sjovt nok står to personer med tæt tilknytning til ROSA i spidsen for NMW.

Et lille stykke Danmark i Norge
I forbindelse med festivalen samarbejder de skandinaviske spillesteder om en klubudveksling, hvor danske, svenske og norske spillesteder overtager Stavangers scener i to dage. Tanken er at de enkelte lande skal overtage spillestederne med alt hvad det indebærer i forhold til stemning og valg af bands.

I Danmarks tilfælde betyder det, at seks danske spillesteder sender 20-25 repræsentanter til Stavanger for at overtage driften af spillestedet Checkpoint Charlie torsdag og fredag under NMW. Det forlyder at nordmændene håber på danske priser i baren!! Hvorvidt det bliver tilfældet vides endnu ikke, men sikkert er det at nordmændene torsdag 6. november får glæde af: Baby Woodrose, Kim & the Cinders og SPEkTR, mens der fra en mere alternativ-poppet afkrog af dansk musik diskes op med Trolle//Siebenhaar, As In Rebekkamaria og Analogik fredag 7. november.

Udveksling og samarbejde
En anden form for udveksling og samarbejde sker som tidligere afsløret her på sitet mellem danske Under Byen og norske Noxagt, der øver sammen i tre dage og spiller live onsdag 5. november. Noxagt beskrives som nogle af de bedste repræsentanter for den eksperimenterende scene i Norge, og det skal blive spændende at høre hvordan Noxagt’s tunge metalsound smelter sammen med Under Byens mere drømmende univers.

Lørdag er dagen hvor de lokale musik-aktører har stået for programlægningen, men også her er der danske navne på plakaten, hvor VETO, Heidi Mortensen og Den Sorte Skole er på programmet. Herudover er der mere skandinavisk udveksling i form af en tripple-koncert med hardcore orkestrene Purified In Blood (N), Path Of No Return (S) og danske Last Mile.

Nordic Music Week byder udover de mange koncerter også på konferencedel i dagstimerne, hvor der gennem foredrag, seminarer og paneldebatter er lagt op til debat, kontakt og networking mellem aktører i det nordiske musikliv.

I spidsen får NMW står i øvrigt Jesper Brodersen, som tidligere har været tilknyttet ROSA i forbindelse med SPOT Festivalen, samt Silvia Tofte, der stadig fungerer som konsulent for ROSA. Silvia Tofte er desuden blevet udpeget af den norske stat til Øyafestivalens styrelse, nu hvor festivalen har fået såkaldt ”knutepunktsstatus” i det norske kulturliv.