Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

The Danish Entourage – fremstød og partnere

Publiceret

:: The Danish Entourage @ SONAR :: 20. Juni 2009
Sonar i Barcelona bliver afviklet 18-20. juni 2009. Festivalen har eksisteret i 16 år og har etableret sig som den mest betydningsfulde festival for den elektroniske scene i Europa. Officielle fester på Sonar bliver afholdt i tidsrummet 24-05. Som en intim opvarmning hertil arrangeres en præ-fest fra 17:00 – 23:00 på tagterrassen af det eksklusive B-hotel, midt i Barcelona City.  Målgruppen er primært branchefolk samt også lokale trendsættere. Hovedformålet med musikreceptionen er at skabe et personligt forum for de deltagende danske kunstnere og selskaber, hvor der kan knyttes netværk og indgås aftaler med de internationale købmænd.
http://2009.sonar.es/en/index.php

:: The Danish Entourage @ C/O POP :: 13. Aug 2009
C/O POP afvikles 13–17 august 2009. Festivalen har eksisteret siden 2004 og dækker indie-, pop- og clubkulturen. Festen, der bliver den største på festivalaftenen, præsenteres sammen med festivalen og kommer til at finde sted på en den anerkendte genreklub, Opernterrassen. Festen fordeles over to rum med plads til hhv. 200 + 1000 gæster.  I samarbejde med Distortion, vil 50 danske ravere blive kørt til Köln i Distortions og The Danish Entourage’s festbus for at skabe fest i gaden og promovere arrangementet. Målgruppen er såvel branchefolk som civile musikelskere.
http://www.c-o-pop.de/

:: Music Export Denmark (MXD) ::
MXD blev dannet i 2004 med henblik på at stimulere eksporten af dansk, rytmisk musik. Dette gør MXD overordnet set på to måder. Dels medfinansierer MXD eksportfremstød arrangeret af danske kunstnere, bookingbureauer, managements og pladeselskaber. Dels arrangerer MXD selv eksport-showcases på internationale koncertscener og messer. Dette gøres bl.a. under brandet SPOT On DENMARK, i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd, og nu senest The Danish Entourage. 
Bag MXD-samarbejdet står Danmarks Radio, Venue Fonden, IFPI Danmark og ROSA. DUP (Danske Uafhængige Pladeselskaber) har observatørstatus. Ud over en egenfinansiering finansieres MXDs aktiviteter af Kulturministeriet.
http://www.mxd.dk

 :: TDE Label liste 2009 ::
Echocord Records
Etableret i 2002 af den danske DJ Kenneth Christiansen, der i en årrække også har spillet under DJ navnet ”Ned Flanders”. Echocord er hovedlabelet bag den populære danske electronica-kunstner Mikkel Metals udgivelser, men har også udgivet releases med udenlandske artister som Quantec og Luke Hess. Er pt. aktuel med udgivelsen ”Rauta EP”, hvor den danske Echocord artist DJ Lab teamer op med Anders Trentemøller. Desuden er Christiansen med-indehaver af det verdenskendte københavnske spillested Culture Box, der de sidste fire år har fungeret som hovedstadens primære elektroniske klub.
http://www.myspace.com/echocord

Tic Tac Toe Records / Connect Four
Etableret I 2004 af den erfarne danske DJ Patrick Bateman, der også lyder det borgerlige navn Kenneth Broxgaard. TTT har i gennem de sidste fem år stået for udgivelser med danske artister som Hansen & DJ Daniel, Trentemøller, Blagger, Jack Rock og Mathias Mesteño. Udenlandske notabiliteter som Orlando Voorn har også udgivet på det danske label, der for tre år siden fik en lillebror, der lyder navnet Connect Four. Hvor TTT går efter gulvet, har ”C4” som labelet hedder blandt fans, de dybere lyde i house og techno som sit primære output. C4 udgiver på nuværende tidspunkt kun udgivelser med udenlandske kunstnere, og bla James Teej der udgiver på labelet spås til at være en af scenes næste rigtigt store stjerner. Broxgaard driver til daglig labelet sammen med Lars Gregers fra duoen Blagger.
http://www.myspace.com/tictactoerecords
http://www.myspace.com/connectfourrecords

Tattoorecs.com
Etableret i 2006 af duoen Ink & Needle, der ellers ikke er meget for at gøre det store væsen af sig pr-wise. Når duoen spiller ude, er det altid iført sorte ishockeymasker. Og når de udgiver plader, hedder numren ikke andet end et nummer og en tatovering. 12 af slagsen er det blevet til efterhånden, fordelt på seks udgivelser. Og når udenlandske stjerner som Roger Sanchez, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Carl Cox, Derrick May og Sven Vath spiller ens tracks, så må man da gør noget rigtigt..
http://www.myspace.com/tattoorec

3rd Floor Records
Etableret af den danske DJ Martin Decara i 2004 og har ligesom TTT og Echocord Records været en mindre ”udklækningsfarm” for upcoming danske artister, herunder bl.a. Trentemøller, der udgav releasen ”Kink” helt tilbage i 2005. De senere år har 3rd Floor udgivet tracks med den svenske stjerne Martinez, såvel som Nima Gorji, der pt residerer på Ibiza.
http://www.myspace.com/3rdfloorrec

Tartelet Records
Klart det yngste label af flokken, men så sandelig på ingen måde umodent! Dj og producer Tomas Barfod (WhoMadeWho, Filur, Barfod & Fredski) dannede med sin ven og musikalske partner Frederik Bille-Brahe (Fredski) Tartelet Records, i 2008. Labelet har en bred profil, der allerede huser kendte navne som Analogik, Kenton Slash Demon, MHM-1 og James Braun fra DXD. Desuden har Tartelet også en skarp kreativ profil, der for øjeblikket udmønter sig bl.a. i samarbejdet med AIAIA!, hvis høretelefoner allerede er et stort hit i undergrunden.
http://www.myspace.com/tarteletrecords